Vučić zamolio Vladu da se minimalac poveća toliko da pokrije minimalnu potrošačku korpu

Ostavite komentar


  1. Zašto se minimalna plata određuje prema potrošačkoj korpi, a čak ni to ne pokriva? Šta je sa računima, lekovima, knjigama, odnosno troškovima školovanja, osnovna garderoba i drugi životni troškovi koji nisu luksuz?

  2. U odnosu na ovo, postoij ono divno DOS-ovsko doba kada se sa poslodavcima pregovaralo da li će radni sat biti nekoliko dinara skuplji.

  3. @Boško, pera i ostali poltroni

    Vi ste slučajevi za psihijatriju.
    A dotičnog Svemogućeg bih da pitam kad će da se zauzme za paušalce i frilensere koji rade za devize da ih spasi nenormalnog kursa deviza koje bukvalno ne važe ništa u ovoj suludoj „utakmici veštačkog jačanja dinara“? Da li je svestan da „devizaši“ moraju da rade tri puta više da bi bar stigli svoj standard iz perioda 2012-2019, recimo?

  4. Crni Boško, šta tu ima pohvale vredno? Što će minimalac biti izjednačen sa minimalnom potrošačkom korpom? Nađi spisak minimalne korpe, kupi sve po spisku i isteraj mesec, pa posle pohvaljuj.

  5. Zena mi ima 90 hiljada platu. Ja radim u inostranstvu 7,8 meseci godisnje i imam platu 4000e,sto znaci da kad se podrli sa 12 meseci ispada da mi je mesecna plata oko 2500e. 2500e i njenih 800 je 3200e mesecno. Od posebnih troskova bih izdvojio 4 casa sedmicno kod logopeda za dete i jedno letovanje godisnje. Kada se sa tim saberu dazbine i hrana,jedva sastavimo mesec.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.