Vučićevih 1.000 evra još daleko: Kolike su stvarno plate lekara i medicinskih sestara u Srbiji

Iako su od početka pandemije plate medicinskom osoblju značajno povećane, njihova primanja i dalje nisu ni blizu ciframa koje pominje državni vrh

Ostavite komentar


  1. Ovo je sramno i neviđeno. Nema šta da se kaže dalje. Iako specijalisti u bolnicama imaju više, sve je to ništa u poređenju sa platama lekara u regionu, a o Evropi da se ne poredi. Zašto bi sudije imali duplo više, naprimer? Omalovaženi su i poniženi. Čak se sumja da su toliki umirali od kovida. Bedno i sramotno.

  2. Većini lekara ne treba veća plata, razbiše se od para radeći u privatnim poliklinikama i domovima zdravlja. Pojedini imaju i svoje ordinacije gde se naplaćuje u kešu. Oni i advokari se razbiše od para ! Dokle će država to da toleriše i da žmuri na oba oka ?

  3. @Zoran, država? Koja država? Ako misliš na vlast, onda dok ih bude ponižavala platama, a u svoje džepove trpala milione.

  4. A šta tek da kažu prosvetni radnici? Završili ljudi fakultete a obični radnici u fabrikama imaju veće plate od njih.A uz to ih niko ne poštuje i ne ceni,niti roditelji,niti đaci.

  5. A šta kažu pezioneri,posebno oni 1.300.000 hiljada,čija penzija se kreče u rasponu od 6.000-35.000 dinara.Kako im objasniti da svako povećanje penzija u procentima favorizuje penzionere sa većim penzijama.

  6. Primer stomatologije je indikativan.. On govori o tome da se ne misli o velikoj većini naroda.. A stomatolozima u državnim zdravstvenih ustanovama nije porasla plata, da bi se time pokazao da je taj model uspešan.. Da se podsetimo, oni su izašli iz primarne zaštite, u vreme Koštuničine vlasti.. Pri tome bolesti zuba i usta, i njihovo nelečenje, poskupljuje lečenje onih bolesti koje su time izazvane.. Srčane, gastro i itd.. A stomatolozima se i dalje isplaćuje plata iz opštih sredstava.. Ma ludilo. M

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.