Vujičić: Traže vagone, mi im ne damo 1Foto: Ljiljana Bukvić

Posle otvorenog pisma koje su uputili ovdašnjim vlastima, radnici Goše iz Smederevske Palanke su se danas u istoj formi obratili i predsedniku i premijeru Slovačke, ali i slovačkoj ambasadi u Beogradu.

Oni traže da im pomognu i pokušaju da utiču na vlasnika ŽOS Trnave Vladimira Pora da im isplati zaostale zarade.

– Imali smo sastanak sa direktorom Milutinom Šćepanovićem ali sve je ostalo isto. On traži da se vratimo na posao, mi nećemo dok nam ne isplate dug. Ne znam da li su naša otvorena pisma urodila plodom, javio nam se danas Zoran Terzić, treći čovek u ŽOS-u i rekao da im damo vagone koje smo napravili, ali ne želimo to, jer više nikome ne verujemo – kaže za Danas predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

Navodno, kako kaže Vujičić, Terzić je tvrdio radnicima da su našli kupca za postolja vredna 2,5 miliona evra, ali Vujičić ističe kako oni ne žele da bilo šta izađe iz fabrike dok ne dobiju novac.

– Izgleda kao da je samo nama radnicima stalo da ova fabrika radi. Juče su nam bili izvršitelji, po tužbama radnika i dobavljača, trebalo je da odnesu 630 tona otpadnog gvožđa, ali su počeli da nose postolja i alat, tako da su radnici morali da ih spreče u tome – kaže Vujičić.

Radnici nisu dozvolili izvršiteljima da odnesu ništa iz fabrike, a morala je, kako tvrdi naš sagovornik, da reaguje i policija. Direktor Šćepanović je na poziv da reaguje na iznošenje stvari iz fabrike rekao da on ne može da ih spreči u tome.

Štrajk u Goši ušao je u peti mesec, za to vreme radnici su dobili 60.000 dinara jednokratne pomoći i overene zdravstvene knjižice do kraja septembra. Bivši vlasnik ŽOS Trnava ostao je dužan državi četiri miliona evra za doprinose i 1,8 miliona evra radnicima na ime zaostalih zarada. Država je nedavno, što su radnici ispregovarali sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, obećala da će regulisati dug prema PIO fondu, dok su za isplatu zaostalih zarada trebalo da se dogovore saa poslovodstvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari