Vujović: Poboljšava se investiciona klima

Ostavite komentar


  1. Stabilna politicka i ekonomska situacija u zemlji uticace pozitivno na privlacenje stranih investitora da ulazu svoj novac u Srbiju. Stabilan devizni kurs je odlican pokazatelj da se u Srbiji moze investirati i da ona nije rizicna zemlja za ulaganje stranog kapitala.

  2. Кредити које Србија узима, под изузетно повољним условима, биће искоришћени за развој малих и средњих предузећа, као и за сређивање насеља за социјално угрожене породице.

  3. Srbija je postala jaka i stabilna zemlja, pouzdana je za investiranje u njoj, ostvareni rezultat na duing listi pokazuje njen uspeh, to je sve jako bitno kako bi strani investitori bili još više zainteresovani da investiraju u Srbiji.

  4. Морају се обезбедити средства за враћање наслеђених кредита, али уколико на буде имало средстава за то онда је важно да се рефинансирање врши по најповољнијим условима и за предузећа и за Србију у целини.

  5. Koliko znamo Srbija sa svojim ozbiljnim prilaženjem obavezama prema kreditorima i s obzirom na rapidno jačanje stope rasta iprivrede vrlo je pripamljiv komitetnt za MMF, SB i sve ostale fondove.

  6. Srbija postaje sve privlacnija za strane investitore. To pokazuje sve veci broj novootvorenih fabrika sirom Srbije.

  7. Odličan kurs smo zauzeli i ne treba ga mejanti,. Rezultati se nižu i pozitivan pomak na Duing listi je dokaz za napredak Srbije u pogledu reformi koje sprovodi.

  8. Uzimanje kredita pod povoljnijim uslovima, kako bi se finansirao razvoj malih i srednjih preduzeća je pozitivna stvar za nas. Treba se samo podsetiti kako su se nekad uzimali krediti i koliko si oni bili nepovoljni i skupi, a pored toga su korišćeni za koje šta, samo ne namenski za razvoj.

  9. Ozbiljna i odgovorna politika, takodje i stabilnost Srbije su doveli, do povećanje investicija i samim tim i povećanje stope rasta.

  10. Reforme u koje se upustila sadašanja vlast 2012 godine, konačno su počele da daju rezultat.

  11. Nastavak dobrog rada Vlade na polju jačanja ekonomije svakako da će privući još investicija.

  12. Investiciona klima u Srbiji se znatno popravila,sada investitori bez ikakvog straha ulažu u našu zemlju što je zaista za svaku pohvalu.

  13. Sigurno je da su finansijski parametri u našoj zemlji znatno poboljšani i mi se time možemo ponositi.Investitori zaista više nemaju nikakav strah od ulaganja u našu zemlju i to je veoma pohvalno.

  14. Podatak da se Srbija popela na čak 47. mesto na Duing biznis listi, potvrđuje dobar rad ove Vlade u smislu poboljšanja investicione klime u Srbiji i uslova za realizaciju investicija.

  15. Dobro je da smo kao zemlja postičli političku stabilnost i imamo stabilnu vladu, to odmah vodi i do konsolidacije javnih finansija, danas se one vode "domaćinski" što nažalost nije bio slučaj deceniju i više unazac za vreme slabih koalicionih vlada , posebno u vreme DOSa , arčilo se i krčmilo tada i previše a danas stiže ceh.

  16. Zaista i jeste za očekivati da uloženi napori moraju da daju rezultate. E sad što to nije brzinom kako bi nama odgovaralo, stvar je toga da je decenija vladavine demokrata ostavila ozbiljne posledice

  17. Idemo nabolje ,tako cemo i nastaviti .Ministri i Premijer za cilj imaju da od nase drzave nameste jednu modernu i vrednu drzavu ,a za to su jos uvek potrebni krediti koje mi mozemo da vratimo

  18. Svakim danom sve vise investitora dolazi da ulaze u Srbiju i to je za drzavu veoma dobro.

  19. Mislim da su investitori prepoznali da je Srbija povoljna za ulaganje i nadam se da ce ih sve vise dolaziti u Srbiju.

  20. Mislim da ce Srbija kada prodje proces ovih reformi i izgradnje biti veoma interesantna svim zainteresovanima za ulaganje.

  21. Uslovi za poslovanje sve su bolji, ocekuje se rast kako stranih tako i domacih investicija.

  22. Pokazatelj da je poboljšana investiciona klima je povećani broj investicija u ovoj godini.

  23. Ostvarili smo veliki napredak u poboljšanju poslovnih uslova u našoj državi, o čemu govori povećani broj investitora koji otvaraju fabrike širom naše države.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.