Vujović: U raskoraku smo od Tita, politička obećanja stalno ispred mogućnosti

Ostavite komentar


  1. ko malo zna o ekonomiji na makro nivou ovaj covek je rekao strasnu stvar ..Srbija nema buducnosti u ekonomskom smislu sa ovakvim uredjenjem ..cak i sa promenama ta buducnost nije za ove koji su zivi vec za neke druge generacije..u prevodu retard generacije ne mogu prizvesti normalnu generaciju odmah.. a mi smo a ja se osecam tako, retard generacija..vujovic ovo ne govori iz ozlojedjenosti vec covek vristi..gledajuci ovu decu i mi bi trebali..makar da se izvicemo..ja sa tog foruma na kopaoniku ne cuh nista dobroga za buducnost Srbije..ama bas ni jednu..srecom tu se ljudi drze struke..iskreno govor Brnabicke me zanima kao lanjski sneg tako da ne znam sta li je ona sipala..i ne interesuje me..avaj skup je ocena vlade zadnjih 7 godina

  2. Svaka cast ,sada se vidi zasto ste otisli, pa Vucic u vladi postavlja ministre koji su poslusnici a ne strucnjaci, pogledajte ko je sve u vladi, nece da sredii javna preduzeca, ostace bez podrske, nece da lustrira lopove, i to da krene od politickog oca tome i macehe Dragice, nece da radi na tome da institucije normalno funkcionisu, kad protesti porastu onda ce biti kasno, to mu je jedina sansa da ostane na vlasti a ne da seta po Srbiji i stalno obecava kako ce biti bolje, da skkupstinu svede svede na stotinjak poslanika, lepo vaspitanih, da od tih usteda dnira porodice sa petoro i cvise dece, e to bi ne po meni vec po ogromnom broju gradjana bilo najbolje za Srbiju, i nemojte se vise kaciti za poglavlja potrudite se da radite na realizaciji svega navedenog, a ionako smo u Evropi, bez problema ce traziti da budemo i formalno clanica, tesko da ce ovo dopreti do Vucica mnogo je zaslepljen vlascu.

  3. KORUPCIJA JE ISKORENJENA, MALO SUTRA?!
    Koliko se ritali naši vodeći političari na konstataciju prof. Dušana Vujović, predhodnog ministra finansija. Za vreme njegovog bitisanja i apliciranja u Vladi on je uvideo u kom grmu leži zec, što se tiče razvoja i porasta profita ekonomije, a još više je imao uticaja na otimanja penzija i tu je bio najsuroviji kao lav poput vođe. Konstatacija da smo u raskoraku, stalno politička obećanja idu ispred mogućnosti i postoji krupna korupcija, na visokom nivou u državi, a postoji i benigna tehnička korupcija. Ove konstatacije i anomalije po put korupcije na najvišem nivou, pa i tehničke neće da iskorene oni koji od toga imaju profite, bez znoja, pa makar se u društvu podigla svest o tome da je korupcija štetna, pa da se krene da se ona iskorenjuje. Dobrovoljno neće se korupcionaši dovesti u normalnom i poštenom ophođenju i savesno da se odreknu privilegija korupcije, krađe i nepotizma, jer u suprotnom kako da poseduju po dvadesetak stanova, ukoliko ih tetke ne pomažu i da imaju milionske svote u evrima na egzotičnim ostrvima, ako ne koriste blagodete mita i korupcije. Dobrovoljno nikako, već represija, od koga? Sami sebi da ih uvedu, nisu toliko ludi, a koga briga za napredak zemlje Srbije, osim deklarativno.

  4. Za razliku od trenutnog ministra finansija bivsi nosi titulu Phd. jednog prestiznog americkog univerziteta! Razlika je nebo i zemlja kao sto se vidi!

  5. Koliko juce je Slobodan Stupar lepo objasnio ulogu ex ministra u AVav vladi ! “ Tisina tamo..“. !!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.