Vujović u Vašingtonu 1Foto: FoNet

Ministar finansija Dušan Vujović prisustvovaće ove nedelje u Vapingtonu nizu bilateralnih susreta u okviru jesenjeg zasedanja Međunarodnog Monetarnog fonda i Svetske banke.

Guverneri centralnih banaka sveta, ministri finansija i predstavnici najvećih banaka, okupiće se u sedištu MMF i Svetske banke kako bi učestvovali na godišnjoj skupštini koja zvanično traje od 13. do 16. oktobra, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Vujović će prisustvovati nizu važnih sastanaka i sa direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan Lindom Van Gelderom, izvršnim direktorom Svetske banke koji u bordu ove institucije predstavlja i Srbiju Vernerom Gruberom, predsednikom EBRD Sumom Čakrabarti, izvršnim direktorom MMF Taom Zangom i direktorom MMF za Evropu Polom Tomsenom.

Ministar će izlagati na Konferenciji o inkluzivnom rastu u Aziji i prisustvovati zatvorenoj diskusiji ministara i guvernera zemalja Zapadnog Balkana na temu izazova i izgleda za javnu infrastrukturu i bankarski sistem, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari