Za čist vazduh: Subvencije za električna vozila, milion stabala, zid sa mahovinom

Ostavite komentar


    1. 190ha=190*100*100=1.900.000kvm
      Kada se to podeli sa milion stabala, to je 1.9 stabala po kvm.
      Ne deluje baš realno

      1. Ovde publika nisu oni oni koji znaju da racunaju i misle. Takvi se proteruju i progone jer su opasnost za rezim. Obraca se nepismenima, umno poremecenima i zivotno nesposobnima jer to je njihova publika.

        1. Izuzetno iskjljuciv i nezreo stav stav. Dokle god bude postjala kriticna masa u ovoj zemlji koja politicke neistomisljenike dozivljava ovakoi kako vi to radite Aleksandre, dotle bilo kakve pozitivne poruke ili akcije nece imati efekta.

          1. Postovani Nikola, zrelost se iskazuje pozitivnom a ne negativnom selekcijom, kao i odnosom prema mladima, susednim drzavama, nacijama,… Ja nisam taj koji ima problem sa ostatkom sveta, vec sa vasim vodjom i njegovim slugama. Buducnost moje dece u ovom trenutku je ugrozena zarad tolerancije o kojoj vi govorite, a koja nas ujedno svrstava u podanicku naciju, nazalost najzaostaliju u EU. Vama zelim jos puno uzajamne ljubavi i paznje sa ovim rezimom., a pozitivne efekte ne ocekujem jer ste sve pozitivnonistrebili sa ovih prostora. Pretpostavljam da vam nikad nije bilo bolje u drzavnom sektoru u kojem ste verovatno zaposleni.

      2. Kada se na 1900000 m2 posadi milion stabala, onda je to jedno stablo na 1.9 m2

        1. Tacno prijatelju aliii gde ce stanovnici Beograda,mozda ponovo na grane!!!!!!

  1. I narod bi bio IZUZETNO zadovoljan da ima državu odgovornu za ovako suštinske stvari. A ne da sluša prazne priče.

  2. „Кada je reč o putničkim automobilima, Vlada će do kraja februara obezbediti uslove za subvencionisanu kupovinu električkih i hibridnih vozila, saopšteno je iz Vlade.“
    Ovo kao da je pisao Superhik, da pomogne bogatima….
    A da spuste poreze i cene , povećaju plate da i običan narod kupi novo vozilo….

  3. Vazduh će postati mnogo čistiji kad Alesandar Vučić i ovaj fikus, zajedno sa svojom pljakaškom bandom odu u zatvor, za sva nedela, pljačke i krađe koje su napravili za ovih 7-8 godina.

    1. Najveci zqgadjivaci Amerika. Kina. Indija i ko zna ko jos ne.reaguju niti ih zanima. Samo trlaju a mi sacica jada mi spasavamo svet. E naucnika gorivo kod njih dupli jeftinije a plate imasju 8 do 10 puta vece. Koje zamasjavnje naroda i zqglupljivanje. Iato kao sa aubvencijama. Strqncima sve a nasima nista.

    1. Zbog ovakvih teletabisa sve pametno ode iz zemlje. Prvo urnisali vozače koji imaju vozila na gas kojekakvim taksama i nametima a zapad subvencioniše, drugo gase trolejbuske linije, subvencioniše prljave tehnologije pritom uništavaju ći plodnu zemlju za gradnju tih fabrika

    2. Nista od toga nece biti dok su ove stetocine na vlasti. Papagaj ponavlja predizborna obecanja. To moze biti samo ‘ludom radovanje’. Hranimo decu i unuke i saljimo ih u svet. Srbija se popraviti nece.

  4. Milion stabala na 190 hektara je jedno drvo na 1.9 kvadratnih metara, to jest jedno drvo na 1.38mX1.38m. Malo gušće nego jedno drvo na svakih metar ipo. Gusto…

  5. Milion stabala na 190ha u prevodu znači jedno stablo na 1,9m2. Da li neko u Vladi zna da računa ili mislite da su građani toliko glupi da ne znaju da podele dva broja.
    Subvencionisanje kupovine električnih automobila nije ništa nego presipanje para od siromašnih ka bogatima i predstavlja katastrofalnu meru.
    Umesto što se nada da će do 2025 građani sami prestati da lože, trebalo bi zabraniti loženje u užem centru grada, ko hoće tamo da živi ne može da loži, ili neka se preseli na periferiju.

    1. Dokle ćemo sve što nam ne odgovara proterivati par koraka od centra? Misliš da vetrovi ne rade svoje?
      Premijerki i njenim saradnicima samo stalo da im issubvencionišemo po jedna elektro kolca, briga njih za bilo šta drugo.
      Kada bi svakom ko ima više od jednog stana zabranili loženje visokom taksom za zaštitu životne sredine, mi bi smo prodisali.
      U mom komšiluku nema privatnog kućerka ispod dva stana od minimum 90m2, uglavnom svi imaju tri i više stana. Značajan procenat komšija prešao je na pelet i košta ih grejanje više nego nas koji smo priključeni na gradsku gasovodnu mrežu. Svesni su oni toga, razgovaramo, ali potrebno im je vreme da prihvate da nisu nebezbedni ako se priključe na gradski gasovod. Šta da kažem kada je isti taj komšiluk, akademski građeni, navlačio roletne tokom pomračenja sunca. Lakše je doktorirati, nego nešto naučiti ili izbaciti selo iz sebe.

  6. Dodji u Pancevo pa vidi kako se uz medijsku pompu sadi desetak stabala a samo par ulica dalje sece stotinu starih stabala da se napravi mesto naprednjackim investitorima,da ih ne nazovem pravim imenom.

  7. Subvencije za automobile cija je cena preko 35000 evra, radnici ce opet imate veleu korist od ove akcije!

    1. A pri registraciji hibrida se placa kubikaza motora i jacina (snaga) oba motora. Sta je tu povoljno?

    2. Premijerka nije mislila na automobile, nego na električne trotinete. To je naš sadašnji nivo elekrifikacije prevoza…

  8. Beograd je sa ovoj idiotskom vlascu lider u otimacini svega. Pretpostavljam da nista nije bitno kao Beograd..I uglavnom se ovde radi o beogradu..Beogradjani nezasiti zeljni svega sto je tudje tako se I na vlasti ali I na ulici ponasaju…Dakle to je uzrok svog zla na Balkanu…I to se nekada promeniti nece..Ovaj recidivism metastaze je zahvatio Srbiju kojoj vise nista ne moze pomoci..Srbija je pokojna

  9. Što ne daju subvencije i za putnička vozila na tng i metan. Ona manje zagađuju nego hibridi, a dostupna su i većini građana.

  10. Samo vi, ako ste ozbiljni, skinite carinu i porez na hibridna i elektricna vozila kao i akcize na CNG i TNG inace nista od kupovine istih.

    1. A gde bi se punili hibridi i el-vozila.Nego,čujem da tamo jedan hoće da ti smeni 70% ministara,ostaćeš bez vlade,a Vesić čeka iza ćoška,čim posadi ona stabla.

  11. Milion stabala za pet godina, to je 1.825 dana. Znači treba da sade 548 stabala dnevno! To je čak i za Vesića naučana fantastika, hahaha!

  12. Staviti ‘Srbijasume’ na listu teroristickih organizacija.
    Memorandum na secu sume u Vojvodini,do daljneg.
    Vojska I policija da se rasporedi na granicu takozvanog Kosova.
    Gasifikacija Srbije,pod hitno.
    Gospodja Brnabic nema kapacitet.

  13. Šta je, bre, ovo? Vesić, Brnabič, Radojičić… ko je ovde gradonačelnik?Kalif umesto kalifa, premijeR, doktor li je… izlomiše se oko milion stabala!

  14. Milion stabala u 5 godina? Znaci 550 dnevno, svaka cast! Treba tu 100 ljudi minimalno zaposliti i tehniku jim dati. A i rasadnici moraju da naprave toliki broj stabala, bice para za sve, izgleda.BTW, hocete jih poceti saditi vec odmah, ili cete jih saditi zadnji mesec pre isteka tih 5godina?

    1. Zaboravila je da pomene da je planirano i cvece oko svakog stabla i tako pojacavamo pčelarstvo. Šta će prvo da se sadi nije još odlučeno jer razmišljaju gde će punjače za ove elektirične automobile da postave. Mislim da ce prvo da poseku jos malo drveća da naprave košnice za one pčele što će da oprašuju cveće oko drveća, ako ih ne ubije struja iz punjača… tako to ide kada se puno radi.

  15. Zašto je grejanje stana na gas 3 puta jeftinije od daljinskog grejanja? Zašto?, to je jedino što ova „nadrilekarka“ treba da otkrije i time bi već pola problema rešila.

  16. Rekao sam da subvencije su za elektricne automobile neustavne!
    Sta to smeta moderatorima?
    Ja necu da placam porez da bi tajkuni i politicari kupovali ‘tesle’ od mojih para!
    Da li je jasno?

  17. Gde živi ovaj stvor ili odsustvo svake realnosti! Zar bi narod kupova polovne automobile stare 15 godina kada bi imao za nove. 70% tog naroda nema ni za Dačiju Sandero (oko 8500 eura). Šta im znače subvencije za automobile koji koštaju 30 000 eura. O čemu ti pričaš 1? Kakvi, bre, električni automoboli!

  18. Ako sam dobro razumeo clanak milion stabala za 5 godina daje brojku od 548 stabala posadjenih svakoga dana?
    Pinokio lazljivi kao i onaj sto je postavio na mesto premijera sirote nam zemlje…

  19. U drzavi u kojoj je za uvoz elektricnih trotineta snage vece od 500W potrebno dati izjavu agenciji za bezbednost saobracaja da predmet uvoza nece ucestvovati u saobracaju i da se nece registrovati, a da pritom predmet uvoza ne postoji u zakonu, pritom to naplacuje 4000 rsd za fizicka odnosno 16000 za pravna lica, u samo jednoj proceduri prikazuje kakav je odnos drzave prema elektricnim vozilima, ekologiji, domacim privatnim pteduzetnicima ali i buducnosti koja je vec prisutna u svim EU gradovima. Kada se uzme u obzir da je proceduru potrebno ponoviti pri svakom uvozu, postaje jasno i kakav je moral i namera drzave koja dolazak stranih investitora placa novcem nas koje ugnjetava. Kako bih pojasnio, traze da date izjavu da se vozilo nece registrovati, a posto ga nema u zakonu ono se ni ne moze registrovati. Predlazem listu Danas da novinarski istrazi ovu temu i eventualno nas informise zasto je EU procedura uvoza jednostavna, dok je u srbistanu gotovo nemoguca.

Ostavite komentar


Ekonomija

Ponovo pokrenuta privatizacija Jugoslovenskog rečnog brodarstva 10

Ponovo pokrenuta privatizacija Jugoslovenskog rečnog brodarstva

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB) sa sedištem u Beogradu (JRB). Početna cena za prodaju kapitala iznosi 29,2 miliona evra, prenosi eKapija.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.