Za dve godine, Srbija od prodavca postala kupac stranog mleka: Slab efekat državnih mera za spas mlekarstva

Ostavite komentar


  1. Napumpani dinar je uzrok .. Eur realno vredi preko 200 dinara … Uvoznici skidaju kajmak jer uvoze zahvaljujuci nerealno „napumpanom“ dinaru… Uvozni lobi trlja ruke , domaca privreda i izvoz u kolapsu . Iluzija o stabilnom dinaru 10 godina je opasna opticka varka sa nesagledivim posledicama . Rezultat je zaduzivanje,zaduzivanje,zaduzivanje…Ko ce to da vrati ??

  2. Poljoprivredom se u Srbiji bave oni koji nemaju pojma o njoj, kao Rističević, bivši i sadašnji ministri, pa su rezultati očekivani.
    Zar im nisu bili dostupni podaci o smanjenju grla krava? Zar nisu mogli da blagovremeno reaguju?
    Sada je aktuelna kriza, po meni, sa cenama pšenice i kukuruza. Onda kad je cena bila dobra, ova vlada je zabranila izvoz, pa sada imamo tržne viškove i cene ispod proizvođačkih i problem sa žetvom pšenice. A za to bi neko trebalo da odgovara, da podnese konsekvence za lošu procenu kojom je uticao na dobit poljoprivrednika. Ali, bojim se da do toga neće doći, da će se o tome ćutati, …
    Zato seljaci, pored toga što su ispraznili štale, sve više zapuštaju poljoprivredne parcele, krče zasade višanja, jabuka, krušaka, …
    Za pametne bi ovo bilo upozorenje, a za ove druge ništa.

  3. A Ministarka šta kaze. Zna li kako izgleda krava i sa koje strane se muze. Uništiše mlekarstvo u Srbiji. Odgovornost nicija

  4. A zaboravilo se ko je zabranio izvoz zita?!E taj j takvi da plate stetuu.

  5. ne vidite Šumu, ali vide oni, koji putuju samo avionima, helikopterima! Ne i onim, koji je pao, koji niko ne pominje. sad ima novi vašat, šatra i mečka Božana!
    besplatne ulaznice u cirkus, gde se dele lepinje sa kajmakom i svi čekaju izlazak Žonglera! Jel hvata lepinja, aaa’ pita žongler. neko viče ne! Dobro, onda se cirkus odlaže za sutra!

  6. koliko procenata ide u prvatne džepove i komplet tendersku dokumentaciju!
    Al Dahra? A.Dinkić? jasnije?

  7. Abrakadabra, sad jednim potezom pretvaramo Hijene, Lešinare u Šljam! Pojam koji po Vujakliji citiram“ (nem. Schlamm) blato,glib,kal; fig.blato-kal-ološ. Jel ste već negde čuli da je upotrebljen izraz ološ? Sad preobraćeni radikal kojem zalazi sunce, jer mlađe dominiraju,preobraćen u pravoverne pravoslavce upotrebljavaj isti izraz, na koji predsednik države ne reaguje , kao ni premijer!

  8. Eto g. Vucic najavljuje izbore pa izvolte dokazite da je sve sto kazete tacno a inace se slazemo da je sve napusteno samo je vazna necija zarada a narod, pa setite se Nusiceve „Vlasti“ suvise su visoko ne vide dole nista, da li vam je sada jasnije. Ziveli

  9. O kakvim merama je ovde rec? Pa nisu mere smišljene u Holandiji za održavanje mikromlekarstva odgovor na problem urušavanja gigantskih farmi u Srbiji i kriminalnu privatizaciju.

  10. Kada udjete u EU, ako ikada udjete“ svu hranu ce te uvoziti. EU subvencira poljoprivrede zapdnih clanica tako da se one daleko konkurentnije od takozvanih zemalja B. O tome niko ne govori. Pogledajte Hrvatsku. Poljoprivreda im je unistena i oni uvoze hranu.

  11. Uvoze mleko lošeg kvaliteta, to nemože da se usta ustanovi, jer su uvoznici jači od građana kojima prodaju smeće od mleka, mesa i drugih proizvoda.

  12. Država kad su došle demokratske promene, prodala je sve prehrambene sisteme, farme, ratarske i veterinarske institute, pa nam oni uvoze GMO meso, mleko, povrće i konditorske proizvide.

  13. Sve ide po planu pravicemo Mercedse.kopati Litijum.vodu smo prodali .zemlji poseduji posteni seljaci od 20000 ha.ostalli su nam unutrasnnji organi izgleda imaju kupce i za njih

  14. Vucicevim strucnjacima nije stalo ni do spasa mlekarstva ni do spasa Srbije. Niko osim njih se ne moze pohvaliti da zivi bolje od kako su satrapi zajahali na vlast.

  15. Naša ‘ ministarka poljoprivrede ‘ se samo osmehuje, kao mlada koja izlazi pred đuvegiju … ali za poljoprivrednike je lek grupa novaka nedića, … čudi me da se nisu pojavili na protestima ???

  16. Na uvozu država ostvaruje brzi keš. Nema ulaganja,čekanja….

  17. Pa ako vidite koliko ima srbskih mlekara, a koliko stranih, neprijateljskih prema srbskih ekonomiji i srbskim kupcima, sve je rečeno, a sve je to posledica pogrešne privatizacije i rasprodaje koja je bila kriminalna! Jedino je dobro kada dođe vlast Srba, sve te privatizacije će biti poništene radi malverzacija i prevara. I ono najbitnije, kada u kuću uđe novi gazda tu više nema sreće!! Odavno je trebalo preći na ratnu privredu i poljoprivredu u cilju preživljavanja i izbegavanja gladi koja je odavno isplanirana, ali je to nemoguće u okupiranoj zemlji!!!

  18. Gospodo, do 2010 godine prodati su veliki prerađivački i proizvođački sistemi, instituti poljoprivredni i veterinarski investicionim fondovima amerike i britanije, u tim ugovorima ko zna šta piše, tako da je sad sve beznadežno.

  19. Da li u ovoj državi ima neka budala koja veruje da Vucic hoće da spasi nešto? Covek je doveden na vlast da ruši a vi se samo zavaravajte

  20. Pa eto….mlekari se dogovorili i prekinuli blokade
    Nikada više neću podržati ni jednoga poljoprivrednika,prekinuli su štrajk ili blokade svi hepi kao postigli dogovor.
    Zar nisu mogli istrajati da se zajednički očisti situacija s mafijom…….sad me briga za njih i mleko,imamo mi još problema.

  21. Vratite Nedimovica za ministra poljoprivrede i srbijauopste nece imati sta da izvozi i bicemo zavisni od uvoza.

  22. Sirotinja gleda samo da bude jeftinije.
    Ko je kupovao ovo Poljsko mleko video je da to nema veze sa svežim mlekom iz naših mlekara.Sve što nas seljak proizvede je što puta bolje nego uvozno.
    Razmislite malo da li 10-15 din jeftinije moze da znaci i bolje.
    Pozz

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.