Generalni direktor Grupe Zastave vozila Zoran Radojević izjavio je da se u Fabrici automobila ubrzano radi na projektovanju tehnologije za proizvodnju Opelovog modela „astra klasik“, koja će, prema ugovoru o saradnji sa Dženeral motorsom, startovati tokom naredne godine. „U Zastavi su u proteklih mesec dana, boravile dve ekipe stručnjaka Opela i Dženeral motorsa koji su, zajedno za Zastavinim inženjerima, procenjivale tehničko-tehnološke mogućnosti, ali i kadrovske i druge potencijale Fabrike automobila za prozvodnju „astra-klasik“.

Generalni direktor Grupe Zastave vozila Zoran Radojević izjavio je da se u Fabrici automobila ubrzano radi na projektovanju tehnologije za proizvodnju Opelovog modela „astra klasik“, koja će, prema ugovoru o saradnji sa Dženeral motorsom, startovati tokom naredne godine. „U Zastavi su u proteklih mesec dana, boravile dve ekipe stručnjaka Opela i Dženeral motorsa koji su, zajedno za Zastavinim inženjerima, procenjivale tehničko-tehnološke mogućnosti, ali i kadrovske i druge potencijale Fabrike automobila za prozvodnju „astra-klasik“. Uskoro će i grupa Zastavinih inženjera posetiti jednu od fabrika Dženeral motorsa, gde će se upoznati sa novim tehnologijama u proizvodnji automobila“, kaže Radojević.
Od početka avgusta, kad je uvoz „astre „, na domaćem tržištu prodato je 430 automobila tog modela. U Zastavi očekuju da će do kraja avgusta prodati oko 600 „astra klasika“. Interesovanje kupaca je, ističu, veliko, i to kako za model sa benzinskim motorima od 1.400 i 1.600 kubnih metara, tako i za dizel varijantu od 1.700 „kubika“, Do kraja godine Zastava treba da uveze 3.300 „astra klasik“, a 2008. još 5.000 automobila. Podsetimo da je Vlada Srbije verifikujući ugovor o saradnji Zastave i Dženeral motorsa, sredinom prošlog meseca, odobrila bescarinski uvoz kontingenta od 8.300 „astri „, tako da će taj Opelov model, koji se u svetu prodaje po ceni od oko 13.500 evra, na našem tržištu koštati 10.800 evra. „Astra klasik“ se u Srbiji, inače, prodaje posredstvom Opelove dilerske mreže, a Zastava kao uvoznik ima određeni procenat od plasmana tog automobila na domaćem tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari