Za ekologiju 28 miliona dinara 1Foto: Wikipedia

Gradsko veće Kragujevca je donelo program raspodele sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine u ukupnom iznosu od 27,8 miliona dinara. Najviše novca, 21,5 miliona dinara, namenjeno je, saopšteno je na sednici GV, za subvencije JKP „Čistoća“ i „Zelenilo“.

Tako će za unapređenje sistema upravljanja otpadom, za čišćenje i rekultivaciju divljih deponija, opremanje Reciklažnog centra i drugo, „Čistoća“ imati na raspolaganju 16,5 miliona dinara.

JKP „Zelenilo“ će za nabavku sadnica, ozelenjavanje i održavanje javnih zelenih površina dobiti pet miliona dinara. Za smanjenje zagađenosti opredeljeno je 3,4 miliona. Taj novac će, poručeno je sa sednice GV, biti utrošen za kontrolu kvaliteta vazduha, monitoring alergena polena u vazduhu, merenje nivoa komunalne buke, ispitivanje kvaliteta površinskih i otpadnih voda i zagađenosti zemljišta u zonama gradske deponije, izvorišta vodosnabdevanja, poljoprivrednoj i industrijskoj zoni, pored prometnih saobraćajnica i zonama individualnog stanovanja, parkova i igrališta. Za dotacije udruženjima za projekte iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja planirano je 1,5 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari