Za hotelski smeštaj treba izdvojiti od 13 do 65 evra 1

Povezanost turističkih potencijala sjevera i juga, raznolikost pejzaža i klimatskih prilika, kao i autentičan sadržaj turističko ugostiteljske ponude komparativne su prednosti Crne Gore, koje joj omogućavaju da potencijalnim turistima ponudi kompleksne zimske turističke sadržaje, kako na moru, tako i na planini.

To je, svakako, snažana argument u rukama turističkih poslenika da u zimsku sezonu 2016/17. uđu sa optimističkim očekivanjima. Taj optimizam kako je saopštila Danica Banjević, pomoćnik direktora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, dodatno pojačavaju novootvoreni eksluzivni mali hoteli. Kao veoma atraktive ona navodi dva hotela u Kolašinu, od kojih jedan već otvorio vrata gostima, a drugi će, kako je najavljeno, to učiniti 16. decembra.

Turistički radnici najavljuju i bogat program za novogodišnje i božićne praznike a neki od hotela duž Crnogorskog primorja već imaju potvrđene bukinge. Prema riječima Danice Banjević, sedmodnevne aranžmane u hotelu Bjanka u Kolašinu bukirali su turisti iz Francuske. Kad je riječ o planinama, turisti će, osim skijanja, sankanja, bordovanja i noćnog hodanja na krpljama (snoukajt) moći da koriste i specjalne ponude poput zimskih varijanti jahanja konja, raftinga, džip safarija, uspona na prirodnim i vještačkim stijenama, vožnje na motornim sankama po Durmitoru, Sinjajevini, Bjelasici, Komovima.

Crnogorski ski centri Žabljak, Kolašin, Vučje i Turjak, formirali su cijene usluga koje su i ove godine pristupačne. Vanja Šarović, direktorica Turističke organizacije Žabljak, navela je podatak da je cijena privatnog smještaja na toj planini 10 eura po osobi, osim za novogodišnej praznike kada će se kretati od 15 do 20 eura. Na Žabljaku, inače, ima 13 hotela, a cijene polupansiona kreću se od 27 eura, u hotelima sa tri zvjezdice, do 44 eura ukoliko se turisti odluče za smještaj u nekom od hotela sa četiri zvjezdice. Treba reći i to da na Žabljaku ne postoji mogućnost vještačkog osneživanja staza, dok će na skijalištu u Kolašinu to biti obezbijeđeno. I u Kolašinu su cijene slične onim na Žabljaku. Tako, recimo, polupansion u hotelu sa dvije zvjezdice košta 13 eura, u onom sa tri zvjezdice – 27, dok za smještaj a u hotelu sa četiri plus zvjezdice treba izdvojiti 65 eura.

Sudeći prema obećanjima turističkih poslenika sve žičare i skijaške staze biće u funkciji, a na skijalištima će se, kao i prethodnih godina, organizovati različiti zabavno-rekreativni programi. Kada je riječ o turistima iz inostranstva, osim pomenutih Francuza, očekuje se značajan broj gostiju iz Albanije koji, već nekoliko godina unazad, posjećuju Kolašin i Žabljak, ali i onih iz zemalja u regionu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari