Za kazne i penale 200 miliona evra

Predstavljanje budžeta za 2020. pred skupštinskim Odborom za finansije

Ostavite komentar


  1. Ovo prekomerno izdvajanje za kazne i penale govori o brutalnom kršenju zakona od strane funkcionera. Gospodin Mali ne govori baš istinu. U ovaj iznos kazni ulaze i sudski postupci koje su pokrenuli roditelji zbog više plaćenih vrtića a Mali je tada bio gradonačelnik i rekao da neće dobrovoljno da isplati roditeljima taj novac nego samo na osnovu sudskih presuda. E presude stižu na naplatu, zajedno sa sudskim troškovima i kamatom.

    1. Yato pod hitno treba uvesti da kazne placaju oni koji su krivi za to iz sopstvenog dzepa. Odnsno da funkcioneri garantuju svojom imovinomi imovinom povezani lica za odluke koje donose. Kao sto je u mnogim zemljama

  2. I ovo je jedan vid mafijašenja. Eto zašto su ugovori tajna. Obe strane ugovore i potpišu u ugovoru penale po navedenim predmetima , i posle dele po pola.
    Ugrade se u svaki posao pa imaju dvostruku zaradu, i preko penala i preko cena.
    To rade sa prodajom gasa, stuje , nafte, zatim kod svih investicija, nabavki a pre toga unesu u plan poslovanja koji usvaja Vlada i kradu po zakonu. Najviše se plaćaju penali po ugovoru na izvoz oružja, svesno ne isporuče i naplaćuju penale, para u izobilju

  3. Da li oko sme da pita ministra Malog sta je sa spiskovima poreskih duznika? Objavu spiskova je obecao jos pre vide od mesec dana i to za desetak dana – i slagao je! U tinm spiskovima se krije jad i beda nasih javnih finansija, a Poreska uprava uporno izbegava da ih objavi. Da bi ih sakrili od javnosti, Vlada je predlozila a Skupstina usvojila izmene Zakona po kojima se spiskovi objavljuju jednom godisnje bez navodjenja do kada. Poslednji spskovi su objavljeni u februaru 2018 sa stanjem 31.12.2017. Da li drustvo na vlasti moze da radi sta hoce?.

  4. Los dak i student je uvek skuplje prolazio od onog dobrog. To je notorna istina koja karakterise nazalost drzavu Srbiju preko njene Vlade! Sramota!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.