Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu prenelo je oko 25,5 miliona dinara gradskoj upravi u Kragujevcu za isplatu naknada i otpremnina zaposlenima u javnom sektoru koji su se izjasnili za sporazumni prekid radnog odnosa.

Informativna služba gradske uprave navodi da se radi o „nedostajućim sredstvima, za čiji je transfer grad Kragujevac uputio zahtev resornom ministarstvu krajem aprila“. Sredstva su, dodaje se, namenjena za isplatu novčanih naknada i otpremnina prekobrojnim radnicima u JKP Gradske tržnice, Šumadije sajma, Direkcije za urbanizam i JKP „Niskogradnja''.

Podsetimo da su prekobrojni radnici tih ustanova i preduzeća nedavno protestovali u zgradi gradske uprave, zahtevajući od gradonačelnika Radomira Nikolića da im grad napokon isplati otpremnine iz ponuđenog socijalnog programa, čijim potpisivanjem im je prestao radni odnos u firmama u kojima su bili zaposleni.

Prekobrojni radnici kragujevačkog javnog sektora tražili su tom prilikomda im se isplate i zaostale zarade, te da im se uplate doprinosi za penzijsko-invalidsko osiguranje za više meseci, ili godina, u zavisnosti od preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari