Za praćenje nivoa komunalne buke iz budžeta Niša izdvojeno oko 10.000 evra, a u planu samo jedno merno mesto 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Za praćenje nivoa komunalne buke iz gradskog budžeta Niša izdvojeno je oko 1,2 miliona dinara, odnosno oko 10.000 evra, ali je u planu samo jedno merno mesto.

Posao je na tenderu dobio niški Fakultet zaštite na radu.

U planu je da merno mesto bude u ulici Nikole Pašića broj 24, na jarbolu ispred Gradske uprave, ali je istaknuto da je moguća promena lokacije, javlja portal Južne vesti.

Praćenje bi trebalo da traje 12 meseci.

Na tender su se odazvala dva ponuđača.

Jedan od njih je Insititut za zaštitu na radu iz Novog Sada, ali je njegova ponuda bila skuplja – 1.019.400 dinara bez poreza na dodatu vrednost (PDV), odnosno 1.223.280 dinara sa PDV.

Niški Fakultet zaštite na radu javio se sa ponudom da obavi posao za 984.000 dinara bez PDV, što je sa PDV 1.180.800 dinara, pa je ta ponuda i prihvaćena.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, biće rađeni mesečni izveštaji koje će dobijati Gradska uprava za imovinu i održivi razvoj kao naručilac javne nabavke.

Ona će dobiti i završni izveštaj na kraju, a on treba da sadrži procenu štetnih efekata buke na zdravlje ljudi, kao i predlog mera za smanjenje ili otklanjanje štetnih uticaja buke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari