Za prekogranične projekte Crne Gore i Srbije 3,24 miliona evra 1Foto: Vlada Crne Gore

Drugi poziv za podnošenje predloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Crne Gore i Srbije 2014.-2020. godine čija je vrednost 3,24 eura predstavljen je danas u Podgorici. Poziv je objavljen 12. septembra i biće otvoren do 27. decembra.

Zamenica glavnog pregovarača i nacionalna IPA koordinatorka Crne Gore Ivana Glišević Đurović kazala je da se mogu podnositi predlozi projekata koji se odnose na podsticanje zapošljavanja, mobilnost radne snage i socijalne i kulturne inkluzije kao i predlozi koji podstiču promociju turizma.

Pomoćnik ministra za evropske integracije u Vladi Srbije Mihailo Dašić kazao je da cilj konkursa koji se sprovodi iz instrumenata za prekograničnu pomoć nije samo obezbeđenje što više sredstava već i da se države članice kandidati pripreme za korišćenje sredstava kroz evropsku kohezionu politiku.

Programsko područje se proteže preko jugozapadne Srbije i severnih i centralnih delova Crne Gore, obuhvata 17.402 km2 i ima populaciju od blizu 700 hiljada stanovnika koji žive u 24 opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari