Za prelazak na "zelenu energiju" treba 50 miliona evra godišnje

* Prostorni plan Kolubarskog regiona podrazumeva kopanje oko 40 miliona tona uglja godišnje do 2060. godine
NAŠA PRIČA: Zbog poglavlja 27 u pregovorima sa EU Srbija dužna da smanjuje oslanjanje na ugalj

Ostavite komentar


  1. Baš bh voleo da vidim taj dokument. Licno sam se nacitao studija i kako god sabrao i oduzeo mi samo sa nukjlearkama mozemo da zamenimo ugalj, a to ne moze sa 50 miliona evra godisnje, jer je za njih potrebno nekoliko milijardi evra… a i mi imamo zabranu do 2025 za nuklearke. Sunce nije adekvatna zamena jer ne radi ne cu i kada je oblacno a zimi samo par sati radi… vetar je skupa i prljava energija i ne moze svuda… vode smo već iskoristili 90%

Ostavite komentar


Ekonomija

Uskoro studija za brodove-hotele za potrebe 'EKSPO Belgrade 2027' 10

Uskoro studija za brodove-hotele za potrebe ‘EKSPO Belgrade 2027’

Agencija za upravljanje lukama Srbije potpisala je danas sa konzorcijumom, na čijem je čelu konsultantska kuća "Public Transport Consult", Ugovor o izradi studije sa idejnim rešenjem za postavljanje plutajućih objekata, odnosno brodova-hotela, za potrebe međunarodne specijalizovane izložbe "EKSPO Belgrade 2027".

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.