Direktor javnog preduzeća Putevi Srbije Branko Jocić izjavio je juče da će to preduzeće finansirati rekonstrukciju regionalnog puta kod Pirota i najavio još niz investicija. Jocić je u Pirotu kazao da će Putevi Srbije izgraditi i novi i rekonstruisati jedan most u gradu, kao i da će nastaviti asfaltiranje puta Temska -Topli do, na Staroj planini.

Direktor javnog preduzeća Putevi Srbije Branko Jocić izjavio je juče da će to preduzeće finansirati rekonstrukciju regionalnog puta kod Pirota i najavio još niz investicija. Jocić je u Pirotu kazao da će Putevi Srbije izgraditi i novi i rekonstruisati jedan most u gradu, kao i da će nastaviti asfaltiranje puta Temska -Topli do, na Staroj planini. „Vrednost radova na rekonstrukciji puta do Planinarskog doma u dužini od 12 kilometara je oko 85 miliona dinara“, precizirao je Jocić na konferenciji za novinare posle razgovora sa rukovodstvom opštine Pirot. Jocić je rekao da će u maju biti objavljen tender za rekonstrukciju jednog mosta u gradu i izgradnju novog. „U dogovoru sa Fondom za građevinsko zemljište opštine Pirot, očekujemo da se tender završi do 1. jula i da onda počnu radovi“, dodao je on. Jocić je takođe najavio nastavak asfaltiranja puta Temska -Topli do, na Staroj planini. „Ostalo je da se uradi još 12 kilometara tog puta koji vodi do Jabučkog ravništva sa knjaževačke strane i time bismo zaokružili putni pravac od 30 kilometara i Staru planinu približili budućoj turističkoj ponudi“, naglasio je Jocić. On je naveo da će u tu deonicu biti uloženo oko 50 miliona dinara, a da će asfaltiranje prva tri kilometra ove deonice početi 1. jula.
– Sa rukovodstvom Tigra postignut je dogovor da Fabrika hemijskih proizvoda ove godine preduzeću Putevi Srbije isporuči više od 500 tona boja. Reč je o značajnom povećanju količine u odnosu na prethodni period, a cene će zahvaljujući potezu Tigra biti na prošlogodišnjem nivou – rekao je Jocić i dodao da će ukupna ulaganja Puteva Srbije ove godine na izgradnji putne mreže ka Staroj planini biti oko 250 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari