Za šest stranih kompanija 23 miliona evra podsticaja

* Najveća investicija ide u Kruševac * Subvencije dobija austrijski Kromberg, nemački Leoni, bangladeška Preti grupa, britanska Endava grupa, italijanski Aunde i tuniski Coficab
Objavljeni podaci o projektima koje je Savet za ekonomski razvoj preporučio da država subvencioniše

Ostavite komentar


  1. Da li je moguće da vi subvencionišete softverske kompanije a radnika na tržištu nema ni za domaće?

  2. Samo vučić može da iskešira 23 miliona evra da bi Srbi klečali pred poslodavcima.

  3. @Cakma

    I ja ne mogu da verujem šta čitam, ladno subvencionišu softverske kompanije i to sa 4 mil. evra, po 10000 evra po zaposlenom koji će biti oteti od domaćih firmi, kojima fali zaposlenih.

    Ladno subvencionišu nelojallnu konkurenciju domaćim firmama.

    Ovi su potpuni bolesnici.

  4. Kad pogledam ovog desnog na slici jasno mi je de ce otici taj podsticaj! Potpuno suprotno postizanju privrednog ambijenta u Srbiji! Kontraproduktivno, sramota!

  5. Ja prosto ne mogu da verujem gde se sve bacaju pare poreskih obaveznika u ovoj zemlji.Cesto pitam prijatelje i skoro svi kazu: pa kako premijer kaze,sa cime se ja sigurno ne mogu sloziti jer kao clan sns verujem da nas premijer nije toliko naivan da se mesa u sve pa i ono sto nije njegova specijalnost a specijalnost mu nije sve ono sa cime se nije bavio a koliko ja znam on se nikada do premijerske funkcije nije bavio nikakvim investicijama a posebno ne industriskim.Ali nas premijer ima ministare,savetnika i sieset strucnjaka u vladi koju vodi i mnogo strucnjaka koji ne samo sto mogu nego i mora da ga savetuju sta mu je ciniti sa narodnim parama .Investicije u bilo kakvoj vrsti kablova,pored vec postojecih kapaciteta FKS-a iz Jagodine sa trnutno realnim kapacitativnim mogucnostima od 60.000 tona godisnje i isto tolikim instaliranim kapacitetima u kablovskim gradovima:Novi Sad,Zajecar i onima koji se do sada kablovima nikada nisu bavili su toliko veliki da skoro svako ulaganje u ovoj, ,kablovskoj delatnosti predstavlja jednostavno bacanje para,koji luksuz niko sebi nebi dozvolio sa spostvenim sredstvima.Nasa zemlja sa ,neverovatnim brendom FKS,u svetu je poznata skoro isto kao i sa imenom Noleta Dokovica i ne daj boze da se ne uspe sa njenim gasenjem sto je inace zelja mnogih kvazi strucnjaka kojima su sekundarne sirovine najunosnije zaposlenje a da se ipak nade neko ko zna sta su kablovi iz FKS-a sa mnogo malim sredstvima po trzisnoj ceni mogo bi je privatizovati i zaposliti 2500 i vise radnika bez ikakvih drzavnih subvencija i sa njenim poslovanjem pogasio bi sve ove Jure,Leone i slicno kao da ih nikada nije ni bilo jer ipak znak FKS koji je svojevremano potapao mnoge pa i znake Simensa,Eriksona i mnogih drugih svetskih proizvodaca kablova u svetu znaci mnogo vise od svih dotrajalih masina ,hala i slicno a takav investitor postoji i to u vladi Srbije se dobro zna ali se istovremeno ne zna kaokvi su razlozi zbog kojih ova ponuda jos uvek nije realizovana.

  6. IT sceni bi se mnogo vise pomoglo kad bi maloumnici iz Nemanjine dali 4 milke za unapredjenje nastave na visim skolama i fakultetima u oblasti ITa

  7. Ajde sto je ova subvencija za IT za mene apsolutno nenormalna, čudno mi je zašto sve ostale subvecionisane kompanije osim jedne prave auto-kablove? Zar nije bilo kandidata iz drugih oblasti?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.