Za sledeći ponedeljak zakazana sednica o rebalansu budžeta Beograda 1Foto: Dejana Majstorović

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 16. septembar sednicu Skupštine grada, na čijem je dnevnom redu i rebalans gradskog budžeta za ovu godinu, preneo je danas Beoinfo.

Pred odbornicima je i Predlog programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za ovu godinu, Predlog odluke o lokalnim administrativnim taksama, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na rebalans programa poslovanja pojedinih javnih preduzeća.

Odbornici će raspravljati i o jednom broju predloga planova detaljne i generalne regulacije od značaja za razvoj Beograda.

Na dnevnom redu su i Predlog odluke o izgradnji nepokretnosti neophodnih za rešavanje stambenih i drugih potreba nastalih realizacijom projekata od značaja za grad, kao i za preseljenje lica iz stanova u svojini građana, zadužbina i fondacija.

Kako se navodi, odbornici će razmatrati i dopune odluka o komunalnom redu i o upravljanju grobljima, kao i o dopunu Kodeksa ponašanja gradskih službenika i nameštenika i Predlog odluke o proglašenju zaštićenog staništa „Glinara“.

Pred odbornicima je Izveštaj o aktivnostima za smanjenje zagađenosti vazduha za prošlu godinu i Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji Beograda za 2023. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari