Zahtev Fiskalnog saveta Vladi da povuče izmene penzijskog sistema

Ostavite komentar


  1. Fiskalni savet bi samo da čuva novac, mora malo da bude popustljiviji i da dovede građane do nekog minimalnog zadovoljenja svojih potreba, a ne da narod neprestano kuka kako nema dovoljno za osnovno preživljavanje.

    1. Nista vi ne razumete,ovde je rec ko muski zakonskom uskladjivanju penzija.Ovako moze da se manipulise.Pred izbore daj,pa smanjuj ako nema para i tu vise ne zna ko pije a ko placa. kaže:

      Nista vi ne razumete.Ovde je rec o zskonu a ne dobroj volji Vodje.Pred izbore dizi penzije,pa nema i to vise niko neoze uh

  2. Zna vlada šta radi, mislim da treba povećati penzije jer su stečeni svi uslovi i ima novca u budžetu.

  3. Pustite narod da malo živne dosta smo trpeli da bi se stvari u zemlji popravile i to uzimanjem od penzionera.

  4. Opet penzioneri n udaru stvarno nema smisla, pa mi smo odradili svoje i zaradili da možemo da odmorimo a vi bi da nam i to uskratite, sramota.

  5. Ne mora sve što važi u uniformnoj Evropi da znači da je savršeno i da moramo i mi da se toga držimo.

  6. Mislim da ljudi nisu razumeli šta traži fiskalni savet. Naravno da se fiskalni savet ne buni da se penzije vrate na staro, ali je protiv novog zakona koji se sprema, da se penzije ne usklađuju dva puta godišnje kao do sada, već po vladinom ćefu kada hoće i tu će penzioneri svakako biti oštećeni.

    1. Tačno tako. A botovi se prave da ne razumeju ili stvarno ne razumeju da FS ovim štiti penzionere.

      1. Pa Saro kako nisu shvatili, nisi ti shvatila da su to sve botovi a oni ne razmisljaju sami pisu sta im se kaze.

  7. Da li Fiskalni savet daje predlog kako da se samo iz Fonda isplaćuju penzije a ne i iz budžeta? Ne daju. Smatraju da je suština penzijskog sistema da troši pare kojih nema u Fondu PIO.
    Vlada smatra da ako obezbeđuje pare za penzije o tim parama može da odlučuje nezavisno od principa i pravila penzijskog sistema, a tu je apsolutno u pravu.
    Bilo bi interesantno kada bi nam Fiskalni savet prikazao kolike bi bile penzije da nije bilo višedecenijskog popunjavanja Fonda PIO iz budžeta.

  8. Kakve sve nebuloze padaju na pamet ovoj vladi.? Mora da postoji formula za uskladjivanje penzija dva puta godisnje ,a ne da se da diskreciono pravo da vlada voluntarosticki isplacuje jednokratne iznose kome hoce i kome ona proceni da treba.Jednokratne isplate ne znace nista a sistemska povecanja 2 × godisnje ma kako bila minimalna ,predstavljaju trajna povecanja i u zbiru mnogo vise nego jednokratna davanja.Moze vlada da donese zakon o minimalnoj penziji kako bi omogucila ljudima elementarnu egzistenciju,a Fiskalni savet treba da insistira da vlada penzionerima u odredjenom roku vrati svaki dinar koji im je uzela.

  9. Treba dozvoliti Vladi da kontrolise penzionerska primanja. Penzioneri su samo trosak i na taj nacin ce im se malo po malo voljom Vlade ukidati privilegije lecenja, ishrane i stanovanja. Sa manje troska Srbija ce jace, brze, bolje napredovati.

  10. Penzioneri kojim je AV oteo penzije i koji razumeju o cemu se ovde radi, treba da izadju masovno na izbore i da pronadju jos po nekoliko sigurnih glasova, /rodbinu, komsije,prijatelje,kolege/ i da skinemo ovu rak ranu naseg drustva, da dovedemo na vlast POSTENE, PRISTOJNE,PAMETNE, ljude koji ce sve oteto vratiti OPLJACKANIM penzionerima.

  11. Fiskalni savet govori da se moraju pratiti ekonomska kretanja u drzavi. Ako Vlada kreira ekonomska kretranja, ona mora biti odgovorna za svoje kreacije, Pa u skladu sa ekonomskim kretanjima, koje ona kreira, nivelisati i primanja penzionera. To znaci da Vlada mora uskladjivati primanja i biti odgovorna za ekonomsku politiku koju sama vodi. kako sasda Vlada predlaze, ona moze biti i rasipnicka. Trositi pare na reprezentacije, licna primanja i privilegije. I uvek reci sa nema para za druge. A da sebi dozvoli slobodu da uvek ima para za oripadnike vlasti. Kriterijumi koji su postojali da se regulise preraspodela se predlogom vlade anuliraju. I njoj se sdaje pravo da novcem raspolaze kako hoce.

  12. Blogo nama!. Citam i ne verujem sopstvenim ocima. Pozdrav za sve botove koje uz dodatak AV zive od babe ili dede odnosno njihove penzije

  13. Botovi,
    Pa nece ovi biti vecito na vlasti!
    Zakon treba da spreci svim vladama u buduce da manipulise penzijama. Odnosno da smanjuje i povecava kako se kome prohte. To mora da bude zakonski regilisano i da ne moze ni jedna politika da na njega utice, pogotovo pred izbore…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.