„Zaista ponižavajuć podatak za jednu zemlju“: Koliko su građani Srbije blizu „plate za život“?

Ostavite komentar


  1. Da li je plata u Srbiji dovoljna za život? Možda za deset dana, a i to je pitanje?

  2. Mozda je i tako,ali….Secate li se sta smo sve preziveli?Milosevic,ratovi,Nato zlocinci,izbeglice,okupacija i na sve to DOS-ovski pljackasi.Nisu dobri ni ovi,ali sta mislite,zasto ih narod glasa?Znam,recicete da je narod lud.Ja vam kazem-narod glasa iz straha.Straha da se oni ne vrate.To je tako a vi kako god hocete.

  3. Tako je, narod je glup, jer je sa ovima izgubio i drzavu i zemlju i milijarde, do kojih prethodni nisu stigli i slobodu i jos toga

  4. @Daca: Pa evo vratili su se! Šešelj se doduše penzionisao ali njegov pulen iz 90-tih je uzurpirao svu vlast u zemlji.

  5. Imam jedan „izazov“ za statističare: Da pokušaju da utvrde koliko građana Srbije živi samo, jedino i isključivo od svojih zarada i penzija? I da ti rezultati budu osnov daljih istraživanja i analiza.

  6. Evo koliko je potrebno za zivot 4-clane porodice srednje klase:
    Stavka Iznos
    Prosecna potrosacka korpa za 4 clana €1.159,49
    Kredit stan €1.100,00
    Kredit kola €610,00
    Odmor €450,00
    UKUPNO: €3.319,49

    Uzeta je prosecna potrosacka korpa, sto je verovatno nerealno nisko. Nigde ekskurzije, sportici, izlasci, bioskopi itd. Realno je verovatno oko €4.000. To je realnost za normalan, pristojan zivot.

  7. U Srbiji se mnogostruko bolje živjelo dok su žuti bili na vlasti. Narod tada nije znao šta će od izobilja koje je stajalo na raspolaganju. Zato opet žute na vlast, pa da se Srbija reši ovog diktatora Vučića.

  8. Pa bili smo vec i gladni milijarderi,ali se to zaboravilo.Ovi koji su to preziveli su vec stari a mladi nemaju pojma kako su im tesko roditelji obezbedjivali koru hleba.A samo lud i glup nevidi danasnje siromastvo.Kolike plate ima ta jedna trecina kada je uspela da nabije toliki prisek,dok dve trecine se bori za egzistenciju.Stvarno imaju na cemu da nam svi zavide.I ima Vucic pravo sve je to njegiva i samo njegova zasluga,ali tako je u svakoj mafijaskoj drzavi na celu sa diktatorom.Glupom narodu bace nacionalisticku kosku nek je sve sretni glodju dok ih oni pljackaju ubedjujuci ih o ugrozenosti od strane zavidnig nam sveta.

  9. Jos da dodamo da 1200 evra u Srbiji vredi realno manje nego u Austiji, Nemackoj i drugim zemljama gde je evro zastupljen

  10. @Daca
    Ma šta mi napriča?
    A da sedneš lepo i da napraviš analizu ko je sada na vlasti? Najgori mogući! Kombinacija lopova iz 90-tih i bivši „žuti“ koji su preleteli, i to oni najgori koji su krali posle 90-tih! U sadašnjoj opoziciji bukvalno nema nikog iz tabora tzv. „žutih lopova“! Reći ćeš možda Djilas? Pa taj Djilas je u politiku ušao sa pozamašnim bogatstvom do kog je došao mimo vlasti sa svojom firmom, a i što ga ne uhapsiše do sad ako je lopov? Nemaju zbog čega, već ih je sve dobio na sudu zbog neosnovanih napada.

  11. @Daca, i vi ste izgleda kao neki slicni vama, na visinama Nusiceve „Vlasti“ a odozgo se ne vidi kako narod zivi, vama je sve potaman, samo su oni bivsi (bilo bi lepo da nam kazete koji su to bivsi) jer mnogi od tih strasnih bivsih su u garnituri SNS i na vaznim mestima, samo vama to ne smeta. Od bivsih tesko da mozete da ih nadjete ali bivse u sadasnjoj mozete lako da nadjete kao i radikale koji se nisu nista promenili osim imena. Blago vama. Ziveli

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.