Bivši radnici kragujevaške štamparije „Nikola Nikolić“ ne odustaju od zahteva da im se isplate priznata potraživanja za period od 8. februara 2004. do 23. novembra 2006, kao i šest neisplaćenih zarada iz 2003. godine.

Prema rečima Vere Topalović, nekadašnje radnice Štamparije, na osnovu rešenja Trgovinskog suda u Beogradu svakom od 66 bivših radnika pripada u proseku po 3.000 evra. Rok za isplatu dve rate tog duga „štamparima“ istekao je u avgustu, ali oni još nisu dobili ni dinara zbog toga što, kako tvrde, stečajni poverenik Snežana Dimitrijević uporno izbegava da izmiri dospele finansijske obaveze. Bivši radnici štamparije, takođe, tvrde da novca za isplatu njihovih potraživanja ima, pošto je preduzeće, posle poništenja prve privatizacije i pokretanja stečajnog postupka (23. novembra 2006) ponovo prodato, jednoj aranđelovačkoj firmi i to za 61,5 miliona dinara, odnosno gotovo dva puta skuplje od počente cene.

„Imamo informacije da je stečajni poverenik Snežana Dimitrijević kod jedne banke oročila 57 miliona dinara, te da je od ostatka novca dobijenog ponovnom prodajom štamparije naplatila svoje angažovanje u firmi i isplatila priznata potraživanja i zaostale plate svojim najbližim saradnicima u preduzeću“, ističe Vera Topalović.

Stečajni poverenik štamparije „Nikola Nikolić“ Snežana Dimitrijević nije želela da komentariše optužbe bivših radnika ove kragujevačke firme. „Ja sam poverenik Agencije za privatizaciju, i nemam prava da dajem bilo kakve izjave. Za sve informacije obratite se portparolu Agencije Dušanu Belanoviću“, rekla je za naš list Snežana Dimitrijevuić. Portparol Belanović kaže da je rešenje o glavnoj deobi stečajne mase „Nikole Nikolića“ doneto 20. oktobra, ali da je isplatu priznatih potraživanja i zaostalih zarada štamparima osujetila žalba Višem trgovinskom sudu jednog od poverilaca te firme. „Isplata potraživanja i zaostalih zarada radnicima štamparije počeće posle donošenja novog rešenje suda po žalbi jednog od poverilaca „Nikole Nikolića“, poručio je Belanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari