Zaposleni u Fijatu zabrinuti zbog čestih prekida proizvodnje 1Foto: FoNet/Dragan Antonić

Predsednik Samostalnog sindikata kompanije Fijat Krajsler automobili Zoran Marković izjavio je da su zaposleni u toj fabrici veoma zabrinuti zbog čestih prekida proizvodnje i s nestrpljenjem očekuju da im menadžment saopšti proizvodne i investicione planove za ovu godinu.

Najvažnije je da saznamo da li je planiran početak izrade novog modela u Kragujevcu, jer za sada o tome nema nikakvih zvaničnih informacija, rekao je Marković FoNetu.

On je istakao da neizvesnost doprinosi zabrinutosti zaposlenih, koji su u protekla dva meseca više vremena proveli kod kuće nego u fabrici. Svima je jasno da nije dobro što sedimo kod kuće i primamo platu, jer znamo da je to neodrživo i da ne može dugo da traje. Želimo i spremni smo da radimo i verujemo da bi izrada novog modela povećala proizvodnju i radnu angažovanost zaposlenih, kazao je Marković.

Radnici FCA su od početka ove godine radili samo devet dana u obe smene i jedan dan u prvoj smeni, a najnoviji prekid proizvodnje, koji je počeo 30. januara, produžen je za još jedan dan. Zbog toga je u januaru proizvedeno svega 3.485 fijata 500L. Menadžment kragujevačke fabrike do sada se nije oglašavao povodom učestalog zaustavljanja linija za proizvodnju. Prema nezvaničnim informacijama, uzrok produženja neplaniranog odmora za još jedan dan je kašnjenje delova iz inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari