Zapretili prodajom CIP-a, pa dobili 100 miliona dinara

Po izvršnim sudskim presudama Železnice Srbije do sada su izmirile obaveze teške gotovo dve milijarde dinara

Ostavite komentar


  1. Pitati sadasnjeg generalnog direktora Infrastrukture zeleznice Srbije kako i zasto je pravio kolektivni ugovor na stetu zeleznica, inace on je u to vreme bio zamenik generalnog direktora, Milanka Sarancica, i tadasnji kadar DS-a. Naravno sad je SNS strucnjak.

  2. Ovo je znaci jedini nacin da radnici ( bivsi ) "ZELTURIST"-a da naplate svoje neisplacene plate, ukupno 17 neisplacenih plata i doprinose, za period od novembra 2013. godine zakljucno sa martom 2015. godine. Osnivac "ZELTURIST"-a DOO Beograd jeste Vlada Srbije, znaci i zgrada Vlade Srbije u Nemanjinoj ( prekoputa je i CIP ) bi mogla da se proda da bi se naplatili dugovi. Radnici koji su tuzili "propali" "ZELTurist" imaju sudska Izvrsna resenja u svoju korist doneta 2015. godine. Pojedinci bliski vlasti a posebno clanovi SNS-a su svoja dugovanja naplatili i bez Izvrsitelja jos pre dve godine, ostali su samo oni koji nemaju "vezu" sa vladajucima, tako da im ostaje jedina nada da se angazuje Drzavni izvrsitelj koji ima "petlju" da radi svoj posao, kao imenovani gospodin Nemanja Protic. Ne smatram da to nije neizvodljivo, ima Vlada a i zeleznica jos puno atraktivnih objekata na prodaju, pocev od Zgrade Vlade, ministarstava, upravnih zgrada, hotela itd, vazno je da je tako nesto ostvarljivo u ovoj zemlji Srbiji gde radnici ionako nemaju nikakva prava ili su ta prava selektovana.

  3. Ne znam zašto se TO uopšte zove "Železnice Srbije"? Bolje bi bilo Železnice Beograda, Niša i Novog Sada. Ostale pruge su propale. Radnici ŽS na propalim prugama ne rade ništa ali traže plate. Tako je železnica postala slika propale države – svi traže pare ali 80% ne radi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.