Uprkos spekulacijama o navodnom prekidu poslovnih odnosa, menadžmenti Zastava oružja i američkog Remingtona dogovorili su se ovih dana u Kragujevcu da nastave saradnju. Prema tom dogovoru iz Zastave će uskoro put SAD krenuti prvi kontingent lovačkih karabina od nerđajućeg čelika.

Uprkos spekulacijama o navodnom prekidu poslovnih odnosa, menadžmenti Zastava oružja i američkog Remingtona dogovorili su se ovih dana u Kragujevcu da nastave saradnju. Prema tom dogovoru iz Zastave će uskoro put SAD krenuti prvi kontingent lovačkih karabina od nerđajućeg čelika. Ova vrsta lovačkih karabina novitet je kragujevačke fabrike oružja koji su ovde zajednički osvojili i razvili Zastavini i stručnjaci Remingtona. Do kraja godine Zastava će američkom tržištu isporučiti oko 6.000 karabina od nerđajućeg čelika, u vrednosti od oko milion dolara.
Pored karabina, Zastava i Remington ugovorili su i izvoz na američko tržište Zastavinog pištolja M88. Reč je o Zastavinom pištolju starije generacije koji će, prema proceni menadžmenta Remingtona, imati dobru prođu u Americi. U naredna tri meseca Zastava će američkom partneru isporučiti 2.000 pištolja M99. Zastava oružje je u prethodne dve godine u Ameriku izvezla 30.000 lovačkih karabina i ostvarila devizni priliv od oko šest miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari