Poslovodstvo Zastava Oružja i menadžment Remingtona preciziraće (16. januara) plan ovogodišnjeg izvoza Zastavinog lovačkog i sportskog oružja na američko tržište. U dosadašnjim preliminarnim pregovorima menadžmenata dveju kompanija predviđeno je da izvoz Zastavinog oružja na tržište SAD tokom ove godine „teži“ između tri i pet miliona dolara.

Poslovodstvo Zastava Oružja i menadžment Remingtona preciziraće (16. januara) plan ovogodišnjeg izvoza Zastavinog lovačkog i sportskog oružja na američko tržište. U dosadašnjim preliminarnim pregovorima menadžmenata dveju kompanija predviđeno je da izvoz Zastavinog oružja na tržište SAD tokom ove godine „teži“ između tri i pet miliona dolara. Na pregovorima, zakazanim za 16. januar u Kragujevcu biće utvrđena količina lovačkih karabina, malokalibarskih pušaka i pištolja koji će biti ponuđeni američkim kupcima. U Zastava Oružju očekuju da će ove godine put američkog tržišta krenuti i lovački karabini od nerđajućeg čelika, čiju su proizvodnju zajednički osvojili Zastavini stručnjaci i stručnjaci Remingtona.
Zastavina fabrika oružja je do kraja prošle godine ugovorila izvoz vojnog (pešadijskog) naoružanja i lovačko-sportskog oružja vredan oko 20 miliona evra. Reč je o rekordnom izvozu, kakav kragujevačka fabrika nije ostvarila u prethodnih petnaestak godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari