Zaštitnik pokrenuo kontrolu pravilnosti rada ministarstva zbog neisplaćenih zarada u „Kosmosu“

Ostavite komentar


  1. Sigurna sam da se ni sada kao ni mnogo godina unazad ništa neće desiti po pitanju Preduzeća za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Sva ta Preduzeća su bukvalno opljačkana od strane onik koji su upravljali preduzećima uz dozvolu onih koji su to upravljanje kontrolisali. Na primeru ovog preduzeća se može videti TRANSPARENTNA PLJAČKA bez odgovornosti i ne daj Bože kazne. Zaposleni su robovi u 21. veku koji godinama rade kao u logoru, bez zarade, prevoza,ucenjeni i totalno obespravljeni. Oni su označeni kao marginalna socijalna grupa, a preduzeća kao poseban društveni značaj. Ovo je smešno jer se svim ovim Preduzećima nadležni ne bave ni koliko jednim tvitom bilo kog šalabajzera u ovoj zemlji. Gospodine Zaštitniče građana ovo je lako samo ako hoćete.

  2. Danas se direktor setio da da predlog“izlaska“iz krize u preduzeću Kosmos. Skandalozno je što čovek ne objasni gde su nestale sve te silne pare ali se pohvalio da je pre nenu godinu dobio nagradu Privredne komore Srbije za društveno odgovorno ponašanje. Te godine kada je „odlikovan“ zaposženima je dugovao 13 zarada i više od 20 meseci za prevoz. Ovo je utoliko žalosnije što je on tom nagradom ucenjivao radnike da ne podnesu tužbu za naknadu svojih zarada. Tada su mu verovali, a bilo je 96 zaposlenih, a sada 37 i nisu primili ni jeda prevoz od tada, a zarade opet 13 meseci. Samo što ne ostalo je ta nagrada za DOP.
    Gospodine Zaštitniče građena niko nije pokušao ni prstom da mrdne da zaštiti ove ljude. Vi to možete, a i lako je i veoma prosto.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.