Zaštitnik: Poljoprivrednici ne mogu da otplate dug

Ostavite komentar


  1. Luter u stečaj gura, ne samo poljoprivrednike, već celokupno stanovništvo koje se zadužuje kod komercijalnih banaka da bi platilo račune, iškolovalo decu, ma, da bi se prehranilo. Kome da se ono žali, osim na izborima.

  2. Drzava godinama unazad preuzima dugove javnih preduzeca koja vode partijski kadrovi. Samo je u RTB Boru preuzela 900 miliona evra dugova. Medjutim kada dodje obican seljak na dnevni red, e tu se strogo postuje slovo zakona, bez obzira sto je upravo drzava najveci duznik u ovoj zemlji.

  3. Нешто чудно? Ово што се дешава је ОДЛИЧНО осмишљена верзија дужничког робства где је крајњи циљ игре ОСЛОБАЂАЊЕ грађанства од имовине и било какве могућности пристојног живота. ТО, бојим се, не може се променити било каквим изборима а поготово не председничким.

  4. Nije mi jasno gde su do sada bili pravnici, ekonomisti, agroekonomisti, političari. Zašto se ne imenuje političar koji je odgovoran za donošenje ovakvog zakona, ko je odgovoran za donošenje od "stručnih ljudi". Pitanje za sve pametne ljude u ovoj državi bi bilo: koju kulturu bi mogli da zasade na tri hektara, koliki je prosečni zemljišni posed, i da im posle ubiranja roda ostane za zasnivanje nove proizvodnje i za minimalnu potrošačku korpu, a da imaju i tih 96.000 da plate za penziono i zdravstveno osiguranje. Baš bi voleo da sa nekim prodiskutuijem ovo pitanje, jer živim na selu i obrađujem oko 3 hektara.
    Druga je priča što gospodin zaštitnik ovo pitanje postavlja neposredno pre najavljene ostavke. Do sada nije znao za ovaj problem, ili je nešto drugo po sredi.
    Ovaj zakon je donešen odavno, nije se striktno primenjivao do sada, ali su neki ljudi računali "dugovanja" i kamate i ćutali.
    Sramota državna.

  5. Predlazem da se zemlja oduzme seljacima i da Arapima i siptarima t.j.onima koji imaju pare i cije dezave su omogucile svojim gradjanima da zarade.Posto to nije nas slucaj,neka ostatak Srbije izumre a da se Beograd na kontu toga jos vise izgradi i da ostane "meteopola" kakav jeste danas.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.