Zašto nije zaživelo instant plaćanje mobilnim u radnjama: Jeftinije i brže, ali i dalje statistička greška

Ostavite komentar


  1. Mobilni telefoni su nesigurni, samo kes i nista drugo. Nemam nameru lopovima da placam za internet na mobilnom i tarifu za razgovor par hiljada dinara. Poznajem ljude koji za celu porodicu mesecno na tarife za mobilne telefone bacaju i po 20000 dinara. Suludo. I sta je tu jeftino da se mobilni koristi u placanju? Telefon je da se razgovara i salju poruke a za internet racunar.

  2. Ja sa mobilnim telefonom tj. aplikacijama na njemu potpisujem ugovore, primam svu poštu na svoje ima i podnosim sve moguće zahteve ka državnim organima (jaka bankarska identifikacija). Plaćam satom (za to mi telefon i ne treba), a keš nisam video od kad sam prošle godine bio u Grčkoj. Moglo bi sve to u Srbiji da je ljudima lepo objašnjeno koje su prednosti i mogućnosti. Al’ onda ne može siva ekonomija, deo na račun deo na ruke ili vozim novog BMW-a a prijavljen sam na minimalac…

  3. Očigledno je da su banke te koje koče ovaj proces. Poslali su mi ponudu za instant plaćanja, marže iste kao kartična plaćanja. Dok se banke ne urazume primam isključivo keš.

  4. Nažalost, narodu (pametnom) treba papir, ko vodi evidenciju i pametno troši. Jeste da stradase šume, ali nije narod kriv. Pazite podatak da milion (!) tona kartona samo u Italiji leži onako, daju ga za dzabe. Znači, neće ga niko. Ej, prvo se valjda reciklira staklo, plastika, papir. A mi smo ljudi navikli na papir, kao dokaz za bilo sta (opekli smo se isuvise puta u raznim marifetlucima, transakcijama, zaostavstinama, sudskim sporovima itd.). Papir je zakon. Ja, koji se decenijama sluzim netom, od vremena kada 99% Juge nije znalo za Internet, ja sam imao privilegiju da ga koristim, od vremena BBS-a, znači, skoro sam ga izmislio, e ja kao takav, i dalje cu da biram papirnu priznanicu za rezijske troškove, mobilni, voda, stan, Internet itd. I imam sve i jedan račun od davnina. I sve platne izvode. I sve odluke o godisnjim odmorima. I sve promene raznih ugovora.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.