Zašto Srbija zaostaje za Evropom: Slabe institucije i nedovoljno investicija u prerađivačku industriju

Knjiga Pavla Petrovića "Makroekonomske krize i reforme u Srbiji 1980-2023: Ekonometrijska analiza"

Ostavite komentar


  1. A što se ti čiča ne odrekneš dela plate koja je preko 4 000 evra pa tako pomogneš Srbiji,zašto se stalno baviš demagogijom a koristiš državu Srbiju do maksmuma.

  2. U Kuriru pise da Srbiji svi zavide zbog ekonomskog napretka. Narocito region.
    Naravno o tome da oko 20 soma gradjana upravo radi u Hrv. nema ni slova.

  3. „Pored razlike u razvijenosti, glavni faktori emigracije radno sposobnih ljudi iz zemalja CIE u Zapadnu Evropu su slabe institucije, kvalitet zdravstvenog i obrazovnog sistema kao i javnih usluga“

    Kvalitet zdravstvenog sistema je zavidno poboljsan, doktor valjda moze da primi od pacijenta poklon u iznosu od 500 EUR?

  4. Nestručno vođenje investicija,nekompetentni ljudi,partijski podobni poslušnici.To su samo deo odgovora zašto zaostajemo za zapadom.Metaloprerađivačka industrija je nosilac razvoja jedne države.Rast brutonacionalnog dohodka se ogleda u razvoju industrije 80 % . Ostalih 20 % je sve ostalo.Da bi se to ostvarilo
    industriju mora da vode stručno kompetentni sa iskustvom ljudi.Ne polutani,tehnički nepismeni.Ovo važi za sve partije univerzalno.Izgleda da nema ko da čuje ove konstatacije.Zato ćemo još dugo kaskati za zapadnim industrijama.

  5. Gospodin pronašao toplu vodu, ama ne lupetaj, ko će da ti radi u toj industriji kad bajni ekolozi su protiv svega, gde si bio posle oktobarske revolucije da sa žutima ne ugasite obo što danas propagiraš i izmišljaš toplu vodu. Radna snaga je uništena , a pozrebno je vreme za obnovu iste , gospodine iz gerantološke ustanove, ne lupetaj.

  6. “ економетриска анализа “ опет сте измисли једну нову реч, у инострантсву потпуно непознату, мислите да тако импонујете читаоцима ?
    Зашто иде Србији лоше ? Зато што мафија командује, народ ћути и нада се да му падне нека мрвица са стола и да не уђе у центар мете вучића.

  7. Srbija zaostaje za Evropom zato što nije vodila agresivne ratove i imala kolonija. I sama je bila više od 350 godina nečija kolonija. Osim toga, mi smo jako gladni i željni svega na račun države, od sitnih usluga do da imamo dva stana, dve kuće, i da bude para, naravno, pritom da sve to postignemo od jedne plate. Država je probala da nam udovolji čak dugih 50. godina i
    raspala se.

  8. Korupcija nas koči u svemu, a volimo je više nego hleba da jedemo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.