Zašto štednja u banci nema alternativu

Ostavite komentar


  1. Stednja u banci da, ali u stabilnoj sredini. Ovde se coveku otima. Setite se zajma za preporod Srbije, Jezde i Dafine, inflacije, smanjenja penzija – sve to u 30 godina.

  2. Vrednost evra je samo u poslednje 4 god prepolovljena. Šta tek reći od 2000. Čovek koji je tada imao 100.000 maraka i mogao da pazari 2 dobra stana sada za 50.000e može polovinu jednog lošeg. Banke nisu Artik, banke su tropi. Tu je truljenje brzo.

  3. Stednja pri sadasnjim uslovima je apsolutno neisplativa, naime, kamata je na ulog orocen na vise od godinu dana SAMO 1 odsto !, a od toga treba oduzeti 20 % poreza koje uzima drzava, pa to prakticno znaci da na orocena sredstva, kojima ne mozete da raspolazete godinama, na kraju dobijate SAMO 0.8 % kamate, sto je ispod stope inflacije, pa tako stednjom u dinarima samo GUBITE novac ako ga polozite u banku, izracunajte sami kolika su povecanja cena tokom godine, ukljucujuci poreze, cene proizvoda u prodavnicama i shvaticete sami …

    1. Ne dobija se kamata vise, vec se odrzavanje racuna sada naplacuje.
      uz inflaciju – drzanje novca u banci je cist gubitak od 10% godisnje!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.