„Dovlačimo strane investitore koji eksploatišu naše resurse i izvoze sirovine, a po cenu ekologije“: Zašto su kineske kompanije dominantne u Srbiji?

Ostavite komentar


  1. Jedna mala sugestija.
    Objavljujete cifre u evrima da bi čitaoci lakše uvideli razmere ove epske pljačke

  2. Decenijama je ponosni radnik samoupravljač klicao „radio ne radio svira ti radio“, „ne mogu oni takko malo da me plate koliko ja mogu malo da radim“ u tom duhu se formiralo ono što bi trebalo biti menadžment sad je normalno da razni uvode red, rad i disciplinu(kichme).

  3. Ako neko misli da je prosperitet države i građana interes trenutnih vlastodržaca, u velikoj je zabludi.

  4. Znaju odlično da će Oskar i ekipa radije da prepuste u vlasništvo rudnik, železaru, zemljište nego da otplaćuju kredit. Pri tom su fizički u Evropi prisutni, i ako nekim ludim dogadjajem i napravi Srbija aranžman sa EU, direktno su prisutni i ušli na mala vrata.

  5. Gde li te silne kineske kompanije iz oblasti građevinarstva rade kontrolu materijala kakav dovlače na gradilišta kao i kvalitet završenih radova? U najvećoj ustanovi za to u Srbiji sa tradicijom od više desetina godina unazad teško jer im je to omogućila srpska građevinska regulativa sa ciljem da im i tu uštedi određeni iznos finansijskih sredstava nauštrb mogućih brojnih posledica nekvalitetne gradnje i isto takvih materijala. Provizija je čudo.

  6. Dovode kineske firme jer je to najbolji nacin da se ugrade i napune svoje dzepove.Primera ima dosta i pitamo se sta to bese ekologija.Ko capi capi sistem je na sceni u neuredjenoj pravnoj drzavi Srbiji.Prodajju po „af uf“sistemu i ne misle o buducnosti drzave u kojoj se lepo zivi po njihovim recima a drzava je medju najsiromasnijim drzavama.Buducnost nasu odredjuju podmitljivi,nepismeni,neobrazovani,dementni i neobavesteni na izborima koji gledaju dno dna televizije sa nacionalnom frekvencijom na kojima je sve ruzicasto sve cveta sto je daleko od istine.Mi koji pametno razmisljamo mislimo da nam je preko glave kineskih kompanija i sumnjivih srpskih kompanija koje pomazu onima koji muljaju,bogate se na racun ovog jadnog neobavestenog naroda.Sto je previse previse je i svemu treba doci kraj jer nam treba uredjena,pravna drzava Srbija.

  7. čak i nije tajna, da Kinezi daju najveće provizije i ništa ne objavljuju od cifara (bilo kakvih)!! Koliko god „napredni“ i oni sa „koferčetom“ da traže Kinezi pristaju. I onda bar još za toliko uvećaju naš dug!!! A kako će to narod platiti – pa to će da brinu naši naslednici – ako ih bude ovde!

  8. Vrhunski komentari evro botova, istih kao oni sto su glasali za Milosevica decenijama…. Tako i ovi evropejci guraju svoju trulu pricu decenijama… Kad vam je bliza EU od sebe onda je vreme da se selite, ako jeste ostanite tamo gde ste odselili i kod mene ne bi mogli ni da glasate. EU firme i ljudi prepodobni o preposteni, nego recite meni ,sa sve ovim prepametnim cikom sto je ovo napisao, jel FIAT bese kineski ili ruski ? A oni nemci sto su radili karadjordjevu, jesu i oni kinezi i rusi ? Mozda su rajf i ostale banke rusi i kinezi ???? Gospodo , zapad je zavrsio sa pricom, prica se odavno preselila na istok , samo vama evropejcima i zvalavoj hordi nesposobnih, a prepodobnih i oevratnoh partijasa, to izgleda niko nije javio. Evropa jedino moze da se nada da ce svetski rat da je spasi ko prethodna 2 puta i to je sve. Ako ne budu mnogo talasali moci ce da bivstvuju lepo kos neki 30 ak godina od onoga sto su otudjili, ukrali ili dobili nekom vrstom ucena. Ili mozda mislite da su ovi pokusaji rudarenja po jevropi slucajni jer jos moze da se otima iz afrike i drugih raznih mesta

  9. Koje besmislice,Kineske firme daju najbolje plate daleko veće nego Korejske a i od velike većine firmi sa zapada.Drugo po tehnologiji Kinezi su pretekli zapad a i te kako vode računa o ekologiji jer Bor se ne može porediti sad i do pre pet godina.Bor su pokušavali da prodaju i Djindjić i Tadić nudili ga celom zapadu i nisu uspeli.Zi Jin je spasao Bor i Majdanpek.

  10. Treba ograničiti izvoz čiste rude na 1/3 a 2/3mora biti prerađeno u domaćoj industriji. Time se i smanjuje ubrzano crpljenje rudnih resursa.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. i 27. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.