Zaustavljen pad tržišta piva

Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare

Ostavite komentar


  1. Ume li neko da mi objasni zasto u Srbiji nije moguce naci Ozujsko, Karlovacko, Skopsko, Sarajevsko pivo i druga piva iz ex-yu okruzenja? Napominjrm da ta piva nisu bila dostupna u Srbiji ni u Jugoslaviji. Kako trziste moze biti otvoreno za neke proizvidjace a potpuno zatvoreno za druge? Gde je tu ekonomska logika?

  2. Pravne logike mozda nema, ali ekonomske ima. Kao laik, jasno mi je da drzava stiti domace proizvodjace i industriju ogranicavanjem uvoza. Srbija ima agresivnu izvoznu politiku na zemlje okruzenja, narocito Hrvatsku (sa kojom imamo negativan odnos u robnoj razmeni). Da bi bilo dobro probati Skopsko ili Nektar ili Karlovacko na ovim vrucinama, da. Ali drzava ako je "pametna", podsticace kraft pivare i zanatstvo uopsteno. Kad napravimo jos 4-5 Kabinet tipa pivara, kad budemo mogli izvoziti globalno kvalitetne proizvode, mozda ima nade za industriju i zemlju. Ovako smo samo kmetovi Karlsberga i sl.

  3. Zato što se u drugim zemljama u okruženju ne mogu naći Jelen, Lav, Zaječarsko, Bg… Zamislite kada bi u Hrvatskoj bili dostupni Štark, Bambi, Jaffa, Carnex i ostale naše kompanije kao što su kod nas zastupljeni Cedevita, Jana, Kraš, Argeta, Saponia…

  4. Da,da…sve je bas tako!!Nadam se da je i pad proizvodnje jecma kao i hmelja,zaustavljen.Kukuruzni slad je cak zabelezio rast,a voda je sve bolja i bolja…Sudaraju se Beer garden i Beer Fest,tolika je pomama za ovim napitkom marketinskih bogova…!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.