U skladu sa opredeljenjem Elektroprivrede Srbije i Elektrovojvodine na suzbijanju krađe električne energije, zajedničkom akcijom Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Subotica i menadžmenta Elektrodistribucije Subotica zaustavljen je kanal nelegalne proizvodnje i distribucije elektronskih naprava za ometanje mernih uređaja (brojila), na teritoriji Subotice, kao i u drugim delovima Vojvodine, saopštilo je juče Privredno društvo Elektrovojvodina.


U toku poslednjih dana januara u Subotici je uhapšeno više osumnjičenih koji su predati Osnovnom javnom tužilaštvu Subotica sa krivičnim prijavama za ilegalnu proizvodnju opreme za krađu električne energije. Akcija, koja je trajala duže od mesec dana, zaustavila je nanošenje velike društvene štete EPS-u i Elektrovojvodini, a takođe je sprečila i distribuciju naprava na teritoriji susednih država Hrvatske, Crne Gore i Makedonije. Na taj način jasno je stavljeno do znanja da će se Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije kao i celokupna struktura specijalizovanog sektora za borbu protiv neovlašćene potrošnje Privrednog društva Elektrovojvodina, kontinuirano boriti za zaštitu elektroenergetskog sistema i za sigurno snabdevanje kupaca električnom energijom od neovlašćene potrošnje tj. krađe električne energije i drugih zloupotreba u neovlašćenom pristupu sistemu.

– Elektrovojvodina izražava zahvalnost za profesionalnost i operativnost Ministarstvu unutrašnjih poslove Srbije i pripadnicima Kriminalističke policije Policijske uprave Subotica. U daljem toku suzbijanja tog velikog društvenog zla Elektrovojvodina će, pored operativnih mera i podnošenja krivičnih prijava, voditi široku društvenu akciju za dalje iskorenjavanje te pojave, zajedno sa republičkom Agencijom za energetsku efikasnost i Udruženjem za zaštitu potrošača Vojvodine. Ta aktivnost ima posebnu važnost upravo u periodu zimskih uslova, zbog dodatne obaveze pružanja energetske sigurnosti privredi i građanima Vojvodine – naglašava se u saopštenju Elektrovojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari