Završen projekat "Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj" 1Foto: Asocijacija za afirmaciju kulture

Svečano uručenje priznanja najuspešnijim srpskim mladim preduzetnicima i zatvaranje projekta Digitalne ekonomije za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj, koji realizuje Asocijacija za afirmaciju kulture pod pokroviteljstvom NCR Fondacije, održano je sinoć u prepunoj sali Privredne komore Srbije.

Ceremoniji svečanog zatvaranja projekta i uručenja priznanja najboljim polaznicima Akademije iz svih delova Srbije prisustvovao je i veliki broj predstavnika državnih institucija, diplomatskog kora, kao i predstavnika najvažnijih privrednih asocijacija.

Tokom trajanja projekta, koji je finansirala NCR fondacija, uključeno je oko 200 mladih iz 10 gradova Srbije. Kroz dve generacije besplatne Akademije preduzetništva, više od 30 mladih godišnje dobilo je priliku da unapredi svoja znanja i veštine i započne sopstvene poslovne poduhvate.

Digitalni resursni centar koji je nastao u okviru ovog projekta broji više od 200 sadržaja neophodnih za započinjanje preduzetničkih inicijativa a do sada ga je posetilo 220.000 ljudi.

– Projekat „Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj“ je deo naše šire misije da podržimo mlade u njihovim preduzetničkim poduhvatima. U današnjem poslovnom ambijentu, samozapošljavanje i preduzetništvo predstavljaju ključne modele za dugoročno osiguranje kvaliteta života. Ovaj projekat je osmišljen da pruži mladima alate i znanja potrebna za uspeh u digitalnoj ekonomiji. Preduzetništvo podstiče konkurentnost, inovacije i prilagodljivost tržišnim promenama. Mladi preduzetnici su motor novih ideja i tehnologija koje mogu transformisati našu ekonomiju i učiniti je otpornijom na buduće izazove. Investiranjem u mlade preduzetnike, stvaramo temelje za dugoročan ekonomski rast i prosperitet – istakao je Andrej Balanč, osnivač i izvršni direktor Asocijacije za afirmaciju kulture.

Tokom ceremonije zatvaranja projekta plakete su dobili i pobednica prošlogodišnje Akademije preduzetništva Hristina Lazarević Milošević čija aplikacija „Izbegni aditive“ je preuzeta u više od 170 zemalja sveta, i ovogodšinji pobednik Nikola Milanović, koji je svojim govorom dao vetar u leđa svima koji žele da se upuste u preduzetničke vode.

Ispred NCR Fondacije obratio se Stefan Lazarević, potpredsednik globalnih operacija i generalni direktor za Srbiju kompanije NCR Voyix, koji je istakao značaj projekta Digitalna ekonomija za uravnotežen i ekonomski razvoj za Srbiju ističući važnost ulaganja u mlade, naglašavajući da oni kreiraju budućnost naše zemlje.

Igor Kecman, menadžer Akademije preduzetništva, uputio je sve mlade koji žele da se upuste u preduzetničke vode, na Digitalni resursni centar

– Ukoliko kod sebe prepoznajete preduzetnički duh znajte da je samo pitanje vremena kada ćete stići do cilja. Znanje koje pruža Akademija preduzetništva uticaće da to vreme traje mnogo kraće, zato samo napred.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari