Zbog Britanaca dug Srbije uvećan za 228 miliona evra

Po objavljivanju rezultata britanskog referenduma skočio je američki dolar, što se odrazilo i na visinu srpskog duga u toj valuti * Kursna kolebanja američke monete traju mesecima, očekuje se smirivanje
Na svetskim berzama ali i na domaćem valutnom tržištu vidljive prve posledice bregzita, stručnjaci očekuju smirivanje

Ostavite komentar


  1. I ne lageruje u Srbiji. Nipošto Švajcarska! Sigurna opcija u našem trezoru. Cena tog metala ide malo više ili malo manje. Stabilnost valute da "padneš u nesvest". Kreditna sposobnost države u nebesa. No, za bilo koju vlast tada nema profita kroz "papire", nejasnog za običnog čoveka, koji ta ista vlast arči kako joj se hoće. P. S. Neformalne informacije kažu da samo iz Bora državi stiže toliko zlata da je sumnjiva opcija da se taj rudnik proda pod bilo kakvim uslovima osim korupcije. Pored toga, bakar je vrhunski strateški materijal i nije previše podložan EMP opcijama kao silicijumski materijali.

  2. Pa sta? PA STA. Zasto vam je to najvaznija vest dana? Ne to sto se raspada EU, ne to sto se raspada jedna od najlepsih zemalja na svetu, ne, vec pisljivih dvesta miliona dolara koliko je NAMA uvecan javni dug na osnovu bedne trenutne kursne razlike (a pritom zivimo vec godinama od milostinje i EU i UK koje daleko premasuju tu jadnu sumu).
    Zar i navodno najprogresivnije novine moraju biti tako provincijalne? Isti ste kao blic,b92 i ostali tabloidi jer imate isti mali uski provincijalni pogled na svet. Razlike su samo sminka. Trgnite se.

  3. Matematika je čudo!
    A kako bi bilo proračunati koliko Srbija sada manje duguje u $ zahvaljujući Bregzitu?
    A proračunati koliko su zaduženi u švajcarcima plaćali manje za kredite u prvih 10 godina u odnosu na one koji su plaćali u evrima, a niko im nije pomagao?
    A koliko su ljudi novca izgubili na kladionicama, pa potražiti način da im se pomogne?

  4. Veliike patriJote koje su lumpovale zato sto se desio bregzit ne sumnjam da ce iz svojih dzepova nadomestiti ovo uvecanje duga i to jos koliko danas uplacivanjem ogromnih i bespovratnih sredstava u bankama. Ocekujem duge redove, a, naravno, vladike i mitropolite u prvim redovima.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.