Zbog čega je cena stanova u Srbiji i dalje visoka uprkos stabilizaciji na tržištu i povećanom obimu gradnje?

Ostavite komentar


  1. Cene su naduvane jer treba oprati novac iz kriminalnih tokova. O tome se radi, ali o tome nece da se prica, a kamoli da se nesto uradi i zato nema napretka.

  2. У односу на ЕУ-ју плате су нам мале , нису нам станови скупи!?Или је нешто треће у питању?!

  3. У односу на ЕУ-ју плате су нам мале , не наши станови превише скупи!?

  4. Zbog cega? Pa zbog toga sto gradilista su masine za perenje para zagdjeno koruptivnim blatom!

  5. Kvadrat stana na Karaburmi, kao u Torinu. Za neupućene najjači tehnološki i industrijski grad u Italiji sa 2miliona stanovnika, zavidnim kulturno istorijskim nasleđem i razvijenom infrastrukturom, uključujući metro. Nešto ozbiljno ne štima u zemlji Srbiji.

  6. Cene ce poceti da padaju kad oni koji imaju novac budu mogl da svoj visak uloze u akcije na berzi, obveznice sa privlacnom kamatom, razlicite, hartije od vrednosti. Tada ce prestati da ulazu u kupovinu nekretina koje im realno ne trebaju za zivot osim da tako cuvaju svoj kapital. S druge strane nikada se nece moci izgraditi toliko stanova koliko oni koji imaju visak para mogu vestacki da podignu traznju. Cena moze pasti kad drzava pocne i da proverava sve sumnjive tokove novca, zapocne ispitivanje porekla bogatstva nekih pojedinaca. Koliko je sve to realno i blizu toliko je realno skoro pojevtinjenje nekretnina.

  7. Kupoprodaja stanova, kako to LEPO zvuci! Hoce li neko najzad jasno i glasno reci kako je to SARENA LAZA! Sve je to PRANJE para, Sve dok se u Srbiji trguje nekretninama za KES i BEZ provere porekla novca, ovde ce ISTI ljudi graditi, prodavati i kupovati nekretnine. Ne postoji trziste, jer oni koji bi zbilja da kupe stan to ne mogu, jer je pet puta skuplji od nominalne cene. Kao i sve u Srbiji, tako je i „trziste“ nektetnina izmisljeno. Jer u stvari NE postoji.

  8. Pa i ptice na grani znaju da je to zbog pranja novca. Svuda u svetu zbog krize padne cena, samo u Srbiji nikad. Jasno kao 2 i 2, da svako pranje para bilo kroz zidanje, bilo kroz kupovinu za kes, cenu nece oboriti. Daj da ooerem novac, ne pitam koliko je m2.

  9. Pale bi drastično cene, da drzava i gradovi namerno ne love legalizaciju poslednjih 5 godina tj od novog zakona kojim je stavljena tačka overe kod notara nelegalizovanih stanova i kuca.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.