Zbog čega se u Srbiji češće grade vetroparkovi od solarnih elektrana?

Ostavite komentar


  1. Neplanski ,brzinski ,nepromisljeno a neretko i surovo i populisticki je sto sta u nerazvijenim zemljama.

  2. Vetroparkovi samo unistavaju pejzaz, prave buku, nisu dobri za ptice a kad istekne rok vetrenjaci iz vetroparka zagadjuje okolinu kao staro gvozdje. Srbiji je potpuno dovoljno hidrocentrale na Dunavu,kad bi domacinski rukovodili…

  3. Vetroparkovi su prevara. Prave buku, ubijaju ptice i insekte, turbine ne mogu da se gase kada se zapale. A nismo ni Norveška, da imamo okeansku obalu gde neprestano duva vetar.

  4. Zna li se gde će se gomilati bačene elise iz vetroparkova kada budu zamenjene nakon 25-30 godina? Taj materijal je, kako se pokazalo u Nemačkoj, nemoguće reciklirati.

  5. Srbija ima ogromne probleme sa balansiranjem, a od energije vetra, nema nepredvidljivije pojave…

  6. Nigde nisam nasao ko je vlasnik ?
    Ispada da dajemo pare da nam drugi grade elektrane i naplacuju potrosnju. EPS nije napravio a nije ni vlasnik. Ponose se na uspesno zaduxivanje naroda.

  7. Koliku povrsinu zauzimaju vetroparkovi. Ne postoji prava studija o proceni uticaja na zivotnu sredinu. Uticaj na poljoprivredne kulture, na biljni svet, na insekte, na pejzaž. Nema procene ekonomske održivosti po ovom mododeu prema kojem država plaća četir puta više od ekonomske prodjne cene, pri tome se energija dobija neplanski i držqva ne može planirati dinamiku uvoza ili izvoza

  8. Da, Nemci su glupi i ne vode računa o uticaju vetroparkova na okolinu, na ptice, insekte, pejzaž…itd. A Srbi su pametni pa ih to brine. Toliko vole svoju prirodu da se to vidi na svakom koraku, od depnija djubreta, od nepostojećih sistema za prečišćavanje otpadnih voda i sl.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.