Dragomir Marković, generalni direktor Elektroprivrede Srbije, juče je na Zlatiboru zajedno sa Milenkom Jezdimirović, generalnom direktorkom Dunav osiguranja, i Milanom Stamatovićem, predsednikom opštine Čajetina, potpisao protokol o izgradnji i eksploataciji mini-hidroelektrana i elektrana na solarnu energiju na toj planini.


Direktor EPS-a rekao je da je to javno preduzeće, uz finansijsku podršku države, započelo projekat izgradnje 50 mini-hidroelektrana u Srbiji, za šta se očekuje i kredit od Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 45 miliona evra.

U projekat izgradnje mini-hidrocentrala na području Čajetine Dunav osiguranje uložiće, kako je navela Milenka Jezdimirović, milion evra. Istakavši da je u Čajetini moguće sagraditi 28 mini-hidrocentrala, Milan Stamatović, predsednik te opštine, naveo je da to područje poseduje i velike potencijale u oblasti solarne energije i energije vetra. Predstavnici EPS- i Dunav osiguranja juče su potpisali isti protokol i sa predstavnicima ivanjičke opštine u Ivanjici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari