Železnice obustavile procenu vrednosti svoje imovine

Ostavite komentar


  1. OK, ne treba da se imovina prodaje budibog zasto, ali da li je dopustljivo da se ista prepusti propadanju i unistenju. Na primer pomenuti hotel "ZELEZNICAR" u Vrnjackoj Banji, za koji je navodno zainteresovan kineski kupac. Hotel pored toga sto se nalazi u ekstra parkovskoj zoni Vrnjacke Banje nego je na takvom mestu gde bi mu mnogi zavideli, posto se iz samog izlaza iz hotela ulazi bukvalno u vrnjacki park. Hotel ke radio do maja meseca 2015. godine u okviru preduzeca za Zeleznicko ugostiteljstvo i turizam "ZELTURIST"DOO Beograd, koje je izmedju ostalog pored hotela "ZELEZNICAR" u Vrnjackoj i Vranjskoj Banji i sa hotelom "BEOGRAD" u Beogradu Nekadasnja "cerka" firma Zeleznice Srbije a ciji je "osnivac" upravo Vlada Srbije je propala a radnici su najureni uz bednu otpremninu sa neisplacenih 17 plata za period od novembra meseca 2013. godine zakljucno sa martom 2015.godine. Radnici su tuzili "ZELTURIST" i listom su svi dobili sudske pravosnazne presude, koje jos uvek vecina ne mogu da naplate, dok su neki koji su blizi vlasti to ucinili. Kada je rec o hotelu "ZELEZNICAR" u Vrnjackoj Banji, napomenuo bih da je isti u stvari LEGAT kralja Aleksandra Karadjordjevica zeleznicarima za odmor i rekreaciju, samim tim nalazi se pod statusom Kulturno istorijskih objekata pod zastitom drzave. Hotel je u najkracem mogucem roku od njegovog zatvaranje ( 01.05.2015. god. ), bukvalno opljackan i unisten do te mere da su ostali samo polomljeni inventari iz soba i ostalih delova hotela koji nisu uspeli lopovi da iznesu a narkomani koji su se u medjuvremenu "uselili" od hotela ( pod zastitom drzave ) pretvorili u svoj narkomanski tamni vilajet. Toliko o brizi drzave prema svojoj imovini a posebno o brizi drzave prema radnicima koji su ostali bez posla zahvaljujuci "strucnim kadrovima", koje je postavila na rukovodeca mesta, u pitanju su dva poslednja direktora u "ZELTURIST"-u koji su upravo kadrovi Vuciceve SNS stranke, Kolaric i Lugonjic, koji su unistili "ZELTURIST".

  2. Zasto mora sve duture da se prodaje? Pametnije je malo vise se angazovati, posto ZS ionako imaju visak kadrova, pa prodavati jedno po jedno. Recimo poceti od hotela Zeleznicar u predivnoj Vranjskoj banji!

  3. Stalno se pominje Hotel Beograd a on je vracen starim vlasnicima. Eto kako je uradjen popis imovine.Zato se i prekida procena vrednosti nekretnina jer bi se video kvalitet rada zeleznickog rukovodstva.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.