Ziđin majning dobitnik nagrade PKS za poslovni uspeh 1Foto: Zijin

Kompanija Serbia Ziđin Mining dobila je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS) nagradu za poslovni uspeh.

Zahvaljujući, kako je obrazloženo, odličnim poslovnim rezultatima postignutim u ovoj godini, povećanju ukupnog prihoda i izvoza, rastu broja zaposlenih, uvođenju novih tehnologija i inovacija, zaštiti životne sredine i doslednoj primeni koncepta društveno odgovornog poslovanja.

„Biti među najuspešnijim privrednim društvima u Srbiji, za nas predstavlja veliko i značajno priznanje koje pokazuje da su naš rad i poslovni rezultati, ali i standardi i principi održivog zelenog rudarstva koje smo uspostavili, kao i društveno odgovorno poslovanje, ostali zapaženi u poslovnoj zajednici u Srbiji“, kazao je je zamenik generalnog direktora kompanije Srbija Ziđin majning Gan Jonggang.

On je podsetio da je Srbija Ziđin majning kompanija u razvoju.

„Za samo dve godine rada prvog zelenog rudnika u Srbiji, rudnika bakra i zlata ‘Čukaru Peki’, postigla je izvanredne proizvodne rezultate i postala najznačajniji srpski izvoznik. Izgradnjom najsavremenijih postrojenja, upotrebom najmodernijih tehnologija i metoda u postupku eksploatacije i prerade rude i korišćenjem opreme poslednje generacije, a pre svega primenom najviših standarda u oblasti zaštite životne sredine, Srbija Ziđin majning je postavila osnove novog, modernog, zelenog rudarstva u Srbiji“, istakao je Jonggang.

Podsetio je da je u izgradnju rudnika „Čukaru Peki“, do početka decembra ove godine, uloženo blizu 920 miliona dolara, a u izgradnju i razvoj donje zone planirano je ulaganje od 3,8 milijardi dolara.

„Osim cilja, da izgradi najmoderniji zeleni rudnik u Evropi, koji će upravo na osnovu tehnoloških dostignuća i postavljenih ekoloških i bezbednosnih standarda biti pandan prvoklasnim svetskim rudnicima, kompanija planira i povećanje proizvodnje i dnevnog kapaciteta prerade rude“, kazao je on.

Takođe, kako je dodao, jedan od prioriteta, s obzirom na usmerenost kompanije na upotrebu obnovljivih izvora energije, uz izgradnju kompletne rudarske infrastrukture u donjem rudarskom pojasu, biće i izgradnja solarnih elektrana.

Naveo je i da u ovom trenutku kompanija Serbija Ziđin majning ima 1.244 zaposlena, od čega 90 odsto čine srpski državljani.

Nagrada za poslovni uspeh PKS se tradicionalno dodeljuju od 1969. godine najuspešnijim privrednim društvima i vodećim poslovnim liderima u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari