Ziđin na sudu: Dokažite da je zagađenje u Boru prekoračeno baš zbog nas

Ostavite komentar


  1. Naravno, građani će disciplinovano požuriti da glasaju za SNS. Je`l kakve veze ima AV sa Ziđinom?

  2. Strpite se ljudi, samo da proradi fabrika auto guma u zrenjaninu. biće to celogodišnji festival zdravlja i zdrave životne sredine. Predsednik će sve da učini za svoj narod, ali da nas ima manje.

    1. ali ne možemo da kažemo da je samo predsednik odgovoran za ono što nam se dešava. Kroz moje naselje postoji gradska gasovodna mreža, ako je ljudima koji imaju kuće od 500m2 ili nešto manje potrebna donacija države za priključak na istu, zamenu kotlova, hajde da pomognemo tim sirotanima. Oni koji imaju potreban novac za priključak i kupovinu novog kotla navikli su da plaču kako nemaju, a ne shvataju da za njihove unuke i decu nije dobro da zadže kotlove na ugalj i drva. Često je problem i u nama, ako neki mogu da kupe izmet kućnih ljubimaca, šta sprečava ostale da urade isto, osim nerad komunalnih inspektora. Isto je i sa ostalim otpadom koji je uobičajen na našim ulicama. Mnogi se ponašaju kao da će im ruka otpasti ako opušak, žvaku ili omot onoga što su pojeli ponesu do prve kante za otpatke. Da komunalni inspektori ne greju fotelje po kancelarijama ne bi smo imali haos na ulicama, divlje deponije, a oni koji mogu da se priključe na gradsku gasovodnu mrežu ne bi prvo sebe trovali, a onda i komšiluk. Kada u takvu sredinu dođe strani poslodavac, lako mu je za uklapanje, jer ne vidi zbog čega bi se razlikovao od nas. Ako mi ne brinemo o sebi, zbog čega bi on, naročito kada se zna da imamo nereformisano pravosuđe i da će mnogi sudski veštaci iskoristiti ono naše uobičajeno, papir trpi sve, pa će pomoći da se sudiji vežu ruke.
      Dokle god se naši postupci opravdavaju konstatacijom ni do juče nije bilo bolje, zbog čega bi se danas išta menjalo, sve više stanovnika Srbije pakovaće kofere i ostaviće državu zaposlenima u pravosuđu, javnoj upravi, javnom sektoru i javnim preduzećima.

  3. Osnovni problem je što je RTB Bor javno dat besplatno kinezima i što za njih ne važe Zakoni Srbije i Evrope. Jedini interes je povećanje proizvodnje po svakoj ceni. Bruka i sramota kineske firme Zi jin. Gradjanima Bora je jasno da zagadjenje i trovanje teškim metalima potiče od topionice Zi jin. Iako postoji zaobilaznica za topionicu kamioni voze koncetrat kroz centar grada bez cirade i dodatno truju gradjane. Kinezi se ponašaju kao osvajači, dovode svoje radnike a naši nemaju posao, uzimaju naše rudno bogastvo, klasičan neokolonijalizam. Davanje besplatno kinezima RTB Bor je velika tragedija za Bor i Srbiju i to svi normalni i realni ljudi vide. Jedini spas je da se obavesti Evropska unija i Amerika za zlodela kineza.

  4. Poslednji generalni direktor i grobar RTB Bor, Spaskovski sa svojim mentorima je kreirao tehniku i tehnologiju čiji produkti su smrtonosne štetne supstanci kojim se sada truju borani i boranke. Sledeće je, uložen je za rekonstrukciju topionice bakra ogroman novac, više od pola milijarde evra, a rezultat se vidi. Predhodni vlasnik RTB Bor zbog svih propusta nije kriv, krivi su kinezi, koji truju okolinu (ne)delima Spaskovskog i mentora iz vlasti. Zbog predhodnih propusta neko mora biti utamnjičen, pre ili posle izbora.

  5. Da bi opravdali loše i korumcionaško vođenje RTB Bor, sva krivica se svaljuje novom vlasniku Ziđinu. On nije manje kriv za zagađenje, već što mu je poklonjen Kombinat bakra. Poslednji generalni direktor i grobar RTB Bor, Spaskovski sa svojim mentorima je kreirao tehniku i tehnologiju čiji produkti su smrtonosne štetne supstanci kojim se sada truju borani i boranke. Sledeće je, uložen je za rekonstrukciju topionice bakra ogroman novac, više od pola milijarde evra, a rezultat se vidi. Predhodni vlasnik RTB Bor zbog svih propusta nije kriv, krivi su kinezi, koji truju okolinu (ne)delima Spaskovskog i mentora iz vlasti. Zbog predhodnih propusta neko mora biti utamnjičen, pre ili posle izbora.

  6. Zivim u Boru i istina je da ima zagadjenja, ali bilo ga je i ranije, da se ne lazemo, i to u nekim periodima mnogo vise nego sada. Dodatno, pre je kapacitet bio nizi da se opravda nova topionica. Ni zbog cega drugog. Mislite da bi drzava dozvolila Kinezima da obustave proizvodnju ili smanje kapacitet?

  7. Lukavi Kinezi. Znaju da je ovde nemoguće bilo šta „dokazati “ !!!

  8. Alo, vi komentari koji pljujete po Zi-Đin-u ste teška srpska bruka. Nažalost, ima vas.

    Bor je katostrafolno zagadjen već preko pedeset godina. Bilo je mnogo gorih perioda u odnosu na danas. Niko takbvo stanje nije bitno unapredio.
    Nema spora da se to mora rešavati. I koliko sam razumeo uskoro (nije reč o 30 godina) će se ozbiljno unaprediti stanje.

    Sporna je zlonamernost vas komentatora koji za to pljujete samo Zi-Đin-a. Usput, voleo bih da vas vidim šta će te da kažete ako se stanje unapredi.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.