Ziđin: Srbija će postati najveći proizvođač bakra u Evropi

Ostavite komentar


  1. Koliko Srbija zaradjuje a koliko Kinezi zaradjuju od nasih prirodnih bogatstava,zasto se dozvoljava da strana kompanija eksploatise prirodna bogatstva nase zemlje, zaduzujemo se milijarde e za gluposti stadione, expoe a mnogo manje para su Kinezi ulozili u Bor i sada od nasih ruda zaradjuju ogroman novac? Zasto mi ne zaradjujemo i ne proizvodimo bakar i zlato? To je jako uprosteno ovako, imate vocnjak na svom imanju koji je bogato rodio i vi umesto da berete voce i zaradjujete pare date komsiji da za malu naknadu bere vase voce i prodaje… E to je gospodo trenutno rukovodstvo Srbije, korupcija par ekselans, prirodna bogatstva arce i prodaju jer su nesposobni da sami nesto naprave,

  2. Предуслов је да Пољска нестане са карте Европе.

  3. „Ziđin: Srbija će postati najveći proizvođač bakra u Evropi..“
    – Zamolio bih redakciju da ispravi naslov tako da glasi..
    „Ziđin: Srbija će postati najveći proizvođač KINESKOG bakra u Evropi“. I zlata takodje. Isto kineskog :((

  4. Lepo je čuti od kineza da će rudarski basen u Boru biti najveći u Evropi. Šta od toga ima Srbija i njene građanke i građani? Imaće kao od poklanjanja RTB Bor, aerozagađenje, prašine, buke i razna zračenja, a novac (bakar, zlato i srebro) ode za Kinu.

  5. ŠTA ZNAČI KINESKI BAKAR ZA SRBIJU?

    Naslednik nekadašnjeg giganta bakra RTB Bor kineski Ziđin za pet godina biće najveći proizvođač bakra i zlata u Evropi godišnjom proizvodnjom 450.000 tona bakra i 10 tona zlata. Dolaskom kineza i poklanjanje RTB Bor za trista miliona evra, a samo u fleš peći iI fabriku sumporne kiseline Srbija je uložila iznad petsto miliona evra, Srbija je izgubila novca od proizvodnje bakra , zlata i srebra, industrije i prerade bakra, smanjen broj zapošljenih sa 25.000 na 5.000. Šta je dobila Srbija poklanjanjem RTB Bor kinezima, ništa nije dobila, a izgubila je skoro sve, ona je vlasnik 37%, a ostatak je u vlasništvu kineza. Svakako dobitak je što radnicima je povećana plata i sada po plati su u vrhu Srbije, kinezi dosta investiraju na ozelenjavanju rudokopa i zasadili su cveće u krugu topionice bakra. Po svemu sudeći i uticaj na ekologiju Bora i okoline, možda prividno, je bolja.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.