Živković apelovao u RB Kolubara: Dolazi toplotni talas, da se vodi računa o zdravlju radnika na površinskim kopovima 1Foto: EPS/Danilo Mijatović

Generalni direktor „Elektroprivrede Srbije“ Dušan Živković tokom posete Rudarskom basenu „Kolubara“, apelovao je na rukovodioce proizvodnje površinskih kopova da vode računa o zdravlju i bezbednosti radnika, kao i tehnološkom radu mašina i postrojenja u otežanim vremenskim uslovima, saopštio je EPS.

– Očekujemo povećanu potrošnju električne energije, ali građani nemaju razloga za brigu, jer je EPS spreman da obezbedi dovoljne količine električne energije i visoke temperature neće uticati na realizaciju plana proizvodnje – rekao je Živković.

Osim trenutne proizvodnje uglja i otkrivke, teme sastanka generalnog direktora sa rukovodiocima u RB „Kolubara“ bile su i presek stanja remontnih aktivnosti i priprema za predstojeću zimsku sezonu.

– Prioritet je realizacija plana, a nama je da upravljajući procesima obezbedimo nastavak stabilne proizvodnje uglja i otkrivke i to se jasno očekuje od svih rukovodilaca. Posebna pažnja mora biti usmerena na Polje „E“, kako bi se stvorili uslovi za dalje aktivnosti na otvaranju kopa u punom kapacitetu – naveo je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari