Zlatiborska gondola prve putnike prevoziće od 11. januara

Ostavite komentar


  1. Ako je izgradnja kabinske žičare/gondole na Zlatiboru dužine 8,9km koštala 13 miliona evra, kako je moguće da je ugovoreba cena izgradnje kabinske žičare/gondole Ušće – Kalemegdan dužine 1km. oko 15 miliona evra bez PDV, odnosno 18 miliona evra sa PDV.

    1. kao sto se zicaru, umesto zicare, pocne upotrebljavati rec za venecijanski camac. Koja nema nikakve veze sa zicarom, i to ni u srpskom, niti u bilo kom stranom jeziku. Posebna je sramota da Zlatiborci zicaru zovu imenom venecijanskog camca

      1. Poštovani penzioner, kabinska žičara/gondola sa tri žiče; dve noseće i jedna vučna se koristi kada su kabine kapaciteta 32-35 osoba i ukupne težine 3.500kg, a ne kada su kabine za 10 osoba i težine do 1.000kg, kako je to ugovorom predviđeno za kabinsku žičaru/gondolu Ušće – Kalemegdan. Inače, ugovorom je predviđeno i da će izgradnja stanice Ušće koštati 2,4 miliona evra, a stanice Kalemegdan 3,1 miliona evra. Stanice Ušće i Kalemegdan treba da izgrade srpske firme, dok Leitner S.p.A isporučuje i montira kabinsku žičaru. I na kraju i za Vašu informaciju, vetar do 100 km/h podnose samo »Funitel« kabine na dve vučne žice i pneumatskim vešanjem kabine.

        1. Zasto toliko zluradosti i neprimerenih komentara.Izgleda da ovo komentarisu SNS botovi.Zapamtite da ce ova Zlatiborska zicara raditi dugi niz godina uz dobro odrzavanje jer je to interes onih koji dobro vode Zlatibor.Inace ova zicara koja je bila pradvidjena u Beogradu verovatno nece biti izgradjena jer nema potrebe za tim.A sto se cena tice sve sto radi SNS to je toliko naduvano da mozete slobodno te cene da podelite sa dva ili tri, a bogami neke i sa deset mislim na jelku ili vodoskok na Slaviji.

    1. Srbi se rado odricu srpskog jezika. Imaju rec – zicara. A nepismeno i neznalacki koriste drugu, koa ni na stranim jezicima ne znaci – zicara, nego duguljasti venecijanski camac

  2. Radice Gondola maksimalno godinu dana, dok ne zardja ili se nesto ne pokvari a onda ce hiljadu godina da strci kao RUSEVINA u Zlatiborskom ambijentu !

  3. Stamat, Arsen, Bojana, Miloje…četiri jahača apokalipse. Nafatirali se, potomstvu neće doneti sreću. i nimalo nisu bolji prema onima koji nisu glasali za njih, u odnosu na SNS. Krenite prema manastirima, da vidite koje rupe na putu vas čekaju

  4. Cena 1ooo, dinara, a autom do tamo treba najvise 500 goriva sa Zlatibora odlicnim putem. Za cetvoroclanu porodicu treba ti 3-4 hiljade samo za prevoz gondolom… nema logike..

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.