ZLF: Šapić da ponudi kadrovsko rešenje za Apoteke Beograd 1foto (BETAPHOTO/BEOINFO)

Zeleno-levi front (ZLF) poručio je danas gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću, povodom njegovog poziva opoziciji da ponudi kadrovsko rešenje za Apoteke Beograd, da među zaposlenima u toj ustanovi „postoji stručan kadar koji odlično razume i zna koji su izazovi“ sa kojima suočavaju, pa bi direktor mogao da bude imenovan i iz njihovih redova.

Pre samo par dana ste izjavili: „Urušavanje Apoteka Beograd traje, a koji su razlozi za to, ja se zaista ne razumem. To zašto oni nisu konkurentni sa privatnicima stvarno nemam pojma“, podseća u saopštenju ZLF Aleksandra Šapića, uz ocenu da on dobro razume i ima pojma o čemu govori.

„Vi znate da se Apoteke Beograd sistemski urušavaju sa ciljem privatizacije i dalje zarade SNS elite na javnim dobrima i samo i jedino zbog tog cilja urušavate javno zdravstvo čiji su Apoteke Beograd“ deo. Da zaista želite da zaustavite propadanje Vi ne bi postavljali svoje ljude ili pozivali opoziciju da postavi ‘svoje’ već bi za direktora postavili profesionalca“, ističe ZLF.

U konkretnom slučaju, među zaposlenima „postoji stručan kadar koji odlično razume i zna koji su izazovi sa kojima se ustanova u kojoj rade suočava, pa bi direktor mogao na primer da bude imenovan iz tih redova“, konstatuje ZLF.

Problem je, poručuje ta stranka gradonačelniku, „što oni možda ne budu poslušni ili još gore možda budu i kompetentni“.

„Uz to, Vi bi sproveli sistemske promene koje su van direktorske ingerencije: ugovaranje plata zaposlenih sa RFZO, uvođenje obaveze privatnom sektoru da učestvuju u održavanju Plana mreže apoteka na nekomercijalnim lokacijama, kontrola isporuka lekova koji se nabavljaju preko centralizovanih nabavki, privatnom i državnom apotekarskom sektoru“, navodi ZLF.

Ta stranka ističe kako „ne gaji iluzije“ da je Šapić „dobronamerni neznalica“

„Svesni smo da Vi sve ovo već znate i namerno ne radite upravo zbog zarade partijskih drugova. Jedina vrednost i jedina obaveza koju Vi zapravo i imate je da pravite profit toj maloj grupi, a ne da činite život građana boljim“, poručuje ZLF Šapiću.

Ta stranka ističe kako se Šapić, sada kada su Apoteke Beograd „dugogodišnjim sistemskim urušavanjem“ dovedene do toga da nema sredstava za isplate plata zaposlenima, ni dugovanja dobavljačima, „maliciozno nudi mesto direktora opoziciji, mesto koje u sistemskom rešenju problema suštinski ima vrlo malo ingerencija“.

„Igrate perfidne, ali providne, političke igrice dok se oni koji treba bogate, a našim sugrađanima se dalje urušavaju stubovi javnog zdravlja. Podnesite ostavku ako ovako očigledne probleme ne razumete’ i o njima ‘nemate pojma’. Ima ko razume i ko može da odradi taj posao. Mi državu i građane shvatamo previše ozbiljno da bi ih ponižavali učestvovanjem u Vašim igrokazima“, ističe u ZLF u poruci gradonačelniku Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari