Zoran Đorđević pao na svom „glavnom zadatku“

Državna pomoć nije mogla da se pravilno rasporedi najsiromašnijima jer Ministarstvo rada godinama ne uspeva da izradi socijalne karte

Ostavite komentar


  1. Verujem da će biti zamenjen nekim ko će isto tako zabušavati u vezi sa tim projektom. To jeste veliki posao, verovatno bi zahtevao i zapošljavanje novih ljudi, i sa tim se slažem, ali… najmanje dve decenije se o potrebi za izradu socijalnih karata, govori. Bilo je nekih pokušaja, međutim, nijedna vlast nije istrajala u tome, jer bi prvo njihova imovina morala biti pobrojana i dokazanog porekla…. Tu je kraj svakog od tih pređašnjih pokušaja.

  2. Odgovor je veoma jednostavan: Svi korisnici socijalne pomoci glasaju za vlast jer ih ona uslovljava isplatom te pomoci. Svaka revizija i smanjivanje broja korisnika znaci i smanjivanje broja glasova za SNS. Zasto bi SNS to radio? Oni iz budzeta placaju podrsku za svoju stranku. Bas su se nesto polomili da sto pre umanje broj korisnika…

  3. Ova država je mnogo puta svojim (ne)činjenjem pokazala da nju siromašni i obespravljeni ne zanimaju. Znalo se od početka da socijalne karte neće zaživeti, da je to samo zamajavanje. Najviše boli to što nema koga da ovu kreaturu pozove na odgovornost i otera ga s tog mesta, jer je očigledan diletant. S druge strane, kako možemo preslikati isti sistem neke razvijene zapadne zemlje poput Danske; mi smo svetlosnim godinama daleko od njihovog mentaliteta i sistema. Kada bi tako nešto zaživelo, pokrenulo bi brojna pitanja – od bezbednosti ličnih i osetljivih podataka do mogućnosti zloupotrebe sistema. Ovoj državi nije verovati ni u čemu.

  4. Apel novoj, staroj premijerki: e oduzimajte mu ministarstvo dok ne završi posao ili dok ne ode u penziju, ako se to dogodi pre završenog posla.

  5. Čovek se još uvek raspituje šta znači to “ Socijalna karta“ ali niko iz SNS nema pojma da mu objasni jer je to rekao kako mu je Vučić napisao a njega ne sme da pita.

  6. Ako nova Vlada ne bude postavila nove ministre umesto ovakvih kao Dordevic, onda stvarno sleduju prevremni izbori vrlo brzo. Skupstina nam je ionako bez opozicije kao u Belorusiji i Kirgistanu – bas smo u lepom drustvu!

Ostavite komentar


Ekonomija

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman 10

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman

Pritisak Bezbedosno informativne agencije (BIA) na seljake je ogroman i nezabeležen od 1945. godine, kada su komunisti došli na vlast i počeli obračun s političkim i ideološkim neistomišljenicima, rekao je danas FoNetu Predrag Veljković iz Udruženja proizvođača mleka i stočara Šumadije i Pomoravlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.