Zoran Drakulić: U Srbiji niko ne dobija tender bez dogovora sa vlašću

Ostavite komentar


  1. Drakuliću, šta beše to tender? Možda je nekada ranije i bio, sada nema potrebe, posao ili ostalo daje se po nalogu vlasti ili jednog čoveka bliskim ljudima, kriminalcima i lopovima. Takođe, i stranim investitorima daju se poslovi i normalne novac po nahođenju gore pomenutih. Nije strano ni da se dobar deo zemljišta, fabrike i drugog poklanjaju tako zvanim stranim investitorima. To poklonjeno bogatstvo i ostalog doveli su građane i građanki, po standardu, na kraju Evrope. Po prosečnoj plati i penziji smo odmah iza dve zemlje na Balkanu, čak, je nezamislivo, da nam Rumuni i Bugari, te i Crna Gora beže nam oh-ho-ho! Kako da neće, kada vlasti su poklonili RTB Bor, Železara Smederevo i još mnogo firmi tako zavanim stranim investitorima, a zatvorismo MIN Niš, EI Niš, 14 Oktobar, F-ka Vagona, Železnik i mogo drugih sada ih drže lanci katanci. Kategorija penzionera čiji prosek penzija od 2012. sa 60% prosečne plate pale na 40% sada. Međuvremenu četiri godine je otiman deo penzija čime je „spašena“ Srbija od bankrota, a ΛV zaboravio da vrati otetog. Biće bolje, no kada, mada vlasti pominju blagodetne rezultate privrede i privrednika.

  2. Drakuliću – tiću , uz pomoć pojedinaca iz vlade ( 2009 god). privatizao si našu fabriku koja je izvozila u 5 zemalja kablove. Zatvorio si nas, uništio i prodao sve što možeš. Uništio si snove mnogih porodica. Sram te bilo, pa zar moramo da te slušamo i čitamo. I ti hoćeš da pričaš sa ministrom , hoćeš još nekog da dovedeš na prosjački štap. Još jednom-sram te bilo

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.