Energetika, rudarstvo i poljoprivreda predstavljaju razvojnu šansu Srbije. Značaj ove manifestacije je što na jednom mestu okuplja kompanije koje mogu da pomognu energetski razvoj naše zemlje. Pozivam sve domaće i strane kompanije da se uključe u modernizaciju i industrijalizaciju Srbije.

Naš cilj je modernizacija toplana, revitalizacija energetskih objekata i izgradnja distributivnih gasovoda – izjavila je Zorana Mihajlović, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije, otvarajući 9. Međunarodni sajam energetike i 10. Međunarodni sajam zaštite životne sredine.

Sajmovi se odvijaju pod sloganom „Zelena energija“ i traju do subote 12. oktobra u hali 1 i 1a Beogradskog sajma, a na njima učestvuje 180 izlagača iz zemlje i inostranstva. Zbog velikog interesovanja javnosti i izlagača ove godine je vreme trajanja manifestacija produženo sa tri na četiri dana. Radno vreme sajmova je od 10 do 18 sati, osim poslednjeg dana, u subotu 12. oktobra, kada se sajam zatvara u 17 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, dok je za grupne posete 50 odsto manje. Učenicima srednjih škola i studentima ulaz je besplatan poslednjeg dana održavanja manifestacija. Prateća privredna dešavanja ove manifestacije značajno doprinose regionalnoj saradnji i povezivanju privreda, jer na njima izlažu i firme iz okruženja Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Bosne i Hercegovine. Pored domaćih kompanija, prisutni su i brojni inostrani izlagači iz Italije, Poljske, Litvanije, Norveške, Austrije, Grčke, Mađarske, Belgije, Nemačke, Francuske, Češke itd. Bogat stručno prateći program predstaviće poznate kompanije sa aktuelnim temama na konferencijama, okruglim stolovima. Dešavanja će se odvijati u Svečanoj sali upravne zgrade Sajma, hali 1a i na štandovima izlagača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari