Zorana Mihajlović iznela procenu koliko će struja poskupeti

Ostavite komentar


  1. struja mora poskupeti 15 do 20 odsto, A posle se hvale sto ce tek od nove godine sirotim penzionerima dici penzije za 18%, a minimalac na bednih 40000 dinara. I svi cute klimoglavci

  2. Bravo Zoranah! Sve je tako i sve si u pravu! Malo je 15-20%,vise to treba. Narod živi nikad bolje a hoce da arči struju za dž! Ti premijerka i Grčić ministar energetike,Bog da nas vidi!!

  3. Džaba Gospodjo Mihajlović,što ste,u triterali, Vi o struji ne odlučujejete u Srbiji. Biće u vašoj Bosni i Republici Srpskoj.

  4. Molimo ministarstvo,da se ukinu silne nezakonite na obračunu drugi iznosi van čiste potrošnje kilovata.Imam 4 strujomera. Bez utroška kilovata,na njih plAćam 4000,i više dinara.

  5. Evo ja opet, pedeseti put pitam: Koliko kosta 1 KW struje u Srbiji? Mene struja kosta 11 dinara po kilovatu. Matematika je jednostavna – podelis racun sa brojem potrosenih kilovata. I to u plavoj zoni (u kojoj smo SVI). Zato sto samo izuzetni mogu da se uklope u zelenu. Ako se zimi, kao ja, grejes na struju (imam toplotnu pumpu, koja je najefikasnija), jer neces da trujes komsiluk, onda SAMO grejanje platis 13din po kilovatu. Zato, lepo bi bilo da prestanu da nas lazu kako je ovde sve DZABE!

  6. A plate i penz nek stoje gorivo struja hrana dažbine i ostalo samo nek skuplja čude me kako fiskalni savet ne reče 20% plate nego struja strašno narod sve gore živi teže važno da Vi ne osećate Ekon krizu a šta vas briga more za narod strašno

  7. Pa sta je to toliko strasno za ljude koji podrzavaju Putina i njegovu agresiju na Ukrajinu, ionako je taj rat direktno uticao na poskupljenje svega na ovom svetu pa kada je vec tako onda im porucujem da uzivaju u dodatnom osiromasenju koje ih sigurno sve ceka.

  8. Dovela vlast onog Grčića (ministarka može da pere ruke koliko hoće) da uništi EPS pa da ga, uz masnu proviziju („gde sam tu ja“) privatizuju. Neke tranzicijske zemlje učinile isto, pa vraćale brže-bolje elektroprivredu u državno vlasništvo. Bila ogromna pljačka stanovništva, pa ono pobesnelo baš jako.
    Naša lektrična energija je i sada najskuplja u Evropi. Evo: ogromni gubici u proizvodnji i distribuciji; ogroman broj parazita po pasrtijskoj knižici na masnoj plati; slab napon (u nekim susednim zemljama za duplo kraće vreme se skuva kafa nego kod nas, to produženo vreme se plaća); slab napšon uništava sve strojeve koji rade na struju; samovoljno razbacivanje para EPS-a…

  9. U njenom mandatu napravljena je najveća havarija u pogonima EPS-a. u režiji vd. direktora firme, a do dana današnjeg niko od njih nije odgovarao. G.đa se uopšte ne stidi kada govori o poskupljenjima, a i žašto bi kada to nju to ne pogađa.

  10. Danas 18.jula 2022. kubik bukovog drveta u Vojvodini 12 200 dinara!O cemu mi ovde meljemo?Objavite cenu za Srbiju!

  11. Zar ova gospođa nije obećala da će vratiti jeftinu tarifu u toku dana i vikendom i da će struja pojeftiniti 20%. Što se tiče konekcije sa Bugarskom o tome se pričalo početkom devedesetih! Ona to ne zna jer je tada još bila mala!!!

  12. Dok je Mića davao svima tada je sve išlo ko po loju…
    A sada bez njega u eps-u odma mora struja gore

  13. Slažem se!!To je potpuno ok.
    Ali onda povećajte i plate barem 50%!
    Onda bi možda nekako izašli na kraj!!

  14. A hvale se povecanjem penzija za tricavih 19%, sto je vec sad pojela inflacija tako da svako novo poskupljenje novi udar na
    jadan i bedan zivotni standard penzionera …

  15. Uskoro će i ministarka u
    PP( političku penziju),pa će u američku ambasadu da pređe da radi,čujem traže kafe kuvaricu po mogućtvu da bude plavuša……

  16. Него, да ли је по закону да на акцизу за утрошену енергију, држава обрачунава ПДВ?

  17. Koliko god da nisam odusevljena trenutnim politickim vrhom,nista ovo nije novo pred zimu.. kao i sva situacija sa secerom …cim stignu jagode secer poskupi i orica se da ga manje ima. .u jesen isto bude sa BIP sircetom ,domacice to znaju…e sad sto se ove godine pravi ovolika ujdurma …strah je najbolji vladar

  18. Cena struje i tako nije najbitnija. 200 kw, po ceni cirka hiljada, a račun preko dve. Dakle,obratite pažnju na deo koji nije pod režimom cene.

  19. Prema mojoj procjeni americka placenica mora nestati iz vlade na taj način možemo srediti EPS i struja nemira poskupiti.

  20. Ма ти треба и твоји надређени одмах да иду у затвор па да се детаљно испитс штета коју сте ти и твоје министарство направили..а онда сву штету да ви платите…јер сте је искључиво ви направили .нико други..

  21. Зашто министарка не дозвољава прикључење на електромрежу људима који су изградили куће, све док се не заврши легализација објекта???

  22. Zorana kaže 15- 20 procenata , Vučić 10 . Zorana uskladi izjave sa predsednikom . Nije ti prvi put i mislim da to namerno radiš.

  23. Prvo izvrsi reorganizaciju EPSa, imaj optimalni broj zaposlenih(izbaci sve one stranacke neradnike), smanji plate na nivo Srbije i stopiraj visedecenijski lopovluk.E kada uradis sve to, pogledaj bilans i vidi da li si profitabilna ili ne, pa tek onada daj predlog da se podignu cene struje, ovako ne vidim zasto bi narod finansirao drzavni nerad i lopovluk.

  24. Pa struja poskupi kad za to postoje razlozi, a onaj ko je unistuo EPS sad dize cenu. Pa ministarka je najodgovornija za urusen sistem EPSa

  25. Na poslednjem računu potrošio 222KWh, i to iznosi 2200 dinara! Dete iz prvog razreda OŠ, će izračunati da je 1KW=10 dinara! Ako je 1,6 din. NT i 6,5 VT, iznos računa bi morao biti manji od 2200 din. Ta razlika je prostim rečnikom Lopovluk EPSa prema građanima „maskiran“ kroz razne nazive! Za haos u EPSu i uništenje novog bagera na kopu, zaduživanja za uvoz zbog toga, umesto da bude obratno i da smo izvozom zaradili,gđa „Ministarka“ se nije oglašavala, niti odgovarala, zajedno sa roštiljdžijom Grčićem!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.